Μια απίστευτη ιστορία κρύβει η δολοφονία του διευθυντή της τράπεζας, που έγινε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της ληστείας του υποκαταστήματος, στην Αλεξανδρούπολη. Ο δράστης είναι ο Γιώργος Ανδρονικίδης, 32 χρόνων, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη αλλά αφέθηκε ελεύθερος και είναι εγγονός του Γ. Ανδρονικίδη, ο οποίος, τη δεκαετία του 60 είχε κατηγορηθεί πως είχε σκοτώσει μια δασκάλα στα Γιαννιτσά! Απίστευτες συμπτώσεις...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρωί σήμερα, ένας πάνοπλος ληστής εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αλεξανδρούπολη. Άρπαξε 260.000 ευρώ και προσπάθησε να διαφύγει. Ο διευθυντής όρμησε να του πάρει το σάκο με τα χρήματα και, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο δράστης τον πυροβόλησε στην κοιλιά και τον άφησε στον τόπο... Στη συνέχεια επιχείρηση να διαφύγει με μοτοσικλέτα αλλά τον συνέλαβε πλήρωμα περιπολικού. Νωρίτερα διαφεύγοντας δε δίστασε να πυροβολήσει εναντίον άλλου δίκυκλου, στο οποίο επέβαινε ιδιώτης, που τον ακολουθούσε, με αποτέλεσμα η βολίδα να "καρφωθεί" στον κορμό της μηχανής.
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε ένα πιστόλι 9 χιλ. με φυσίγγιο στην θαλάμη, δύο γεμιστήρες, μία χειροβομβίδα ρωσικής προέλευσης, καθώς και ο σάκος που περιείχε το χρηματικό ποσό των 260.000 €. Διεξάγονται έρευνες σχετικά με την ταυτότητα του όπλου, το καθεστώς της δίκυκλης μοτ/τας καθώς και την τυχόν ύπαρξη συνεργατών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα -κι ενώ ο δράστης έδινε διάφορα ονόματα για να μπερδέψει τις αρχές- ο 32χρονος, στις 4 Ιαουναρίου του 2005 είχε συλληφθεί στην Αθήνα από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με 15.960 χάπια ECSTASY. O δράστης εντοπίστηκε στο νυχτερινό κέντρο "ΖΟΡΜΠΑΣ" στην Καλλιθέα τη στιγμή που πήγε να πουλήσει τα ναρκωτικά χάπια. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα πέντε άτομα. Στις 25 Ιαουναρίου του 2006 καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη, για να αποφυλακιστεί στη συνέχεια υπό όρους.
Τραγική λεπτομέρεια: Ο παππούς του δράστη είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία μιας δασκάλας στα Γιαννιτσά, τη δεκαετία του 60. Έμεινε στη φυλακή ως το τέλος της δεκαετίας του '90...
Σχόλια