Τράβηξε πιστόλι για να γλιτώσει τη σύλληψη από αστυνομικούς

ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

xasis_2
Τριαντάχρονος, χθες το απόγευμα στη Δράμα, τράβηξε πιστόλι κατά ομάδας αστυνομικών που πραγματοποιούσε έρευνα για ναρκωτικά. Σε βάρος του δράστη που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της αντίστασης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο προανάκρισης για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών προέκυψε ότι 30χρονος άντρας είχε προμηθεύσει με ναρκωτικές ουσίες (ακατέργαστη κάνναβη) έναντι αμοιβής, σε κάποιο γνώριμο σε αυτόν πρόσωπο.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και παρουσία δικαστικού λειτουργού, μετέβησαν στο χωριό Αγία Παρασκευή για να πραγματοποιήσουν έρευνα σε σπίτι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 30χρονου.
Ο δράστης, κατά την έναρξη της έρευνας, αρνούμενος τον έλεγχο όπλισε πιστόλι και το έστρεψε κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν επανειλημμένα να παραδοθεί, πλην όμως ο δράστης έθεσε το πιστόλι στον κρόταφό του, απειλώντας να αυτοκτονήσει απαιτώντας από τους αστυνομικούς να του επιτρέψουν να διαφύγει. Τότε, κινήθηκε γρήγορα προς την κύρια έξοδο της οικίας.
Στον προαύλιο χώρο όπου κατέφυγε, εκλήθη εκ νέου να παραδοθεί και όταν επιχειρήθηκε από αστυνομικούς η ακινητοποίησή του αυτός αντιστάθηκε και έστρεψε και πάλι εναντίον τους το πιστόλι.
Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρχικά στον αέρα προκειμένου να τον εκφοβίσουν και να τον πείσουν να παραδοθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μπροστά στον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, ένας εκ των αστυνομικών τον ακινητοποίησε πυροβολώντας τον στα πόδια.
Ο δράστης διεκομίσθη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δράμας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, φέροντας δύο διαμπερή τραύματα στο αριστερό πόδι και ένα στο δεξί.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Τριάντα τρία φυσίγγια των 7,62 mm
- Ποσότητα κάνναβης 3,1 γραμμαρίων
- Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- Το χρηματικό ποσό 275 Ÿ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών
- Ένα κινητό τηλέφωνο
- Ποσότητα λαδιού που χρησιμοποιείται για λίπανση όπλων
Επιπλέον, κατασχέθηκε και το πιστόλι τύπου TOKAREV 7,62 mm με ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και έξι φυσίγγια στον γεμιστήρα.

Σχόλια