Πήγαν Αθήνα για οδηγίες οι “4”;

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΟΙ ΣΥΛΗΦΘΗΕΝΤΕΣ

dikastiria_astynomia_01
Oμάδα που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, βοηθώντας την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα” οι τέσσερις πρόσφατα συλληφθέντες για τρομικρατία, Δημήτρης Φ., Δημήτρης Δ., Σωκράτης Τ. και Χαράλαμπος Τ.

Να θυμίσουμε ότι οι τέσσερις συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2011, σε δύο σπίτια στον Ταύρο και στον Βύρωνα στην Αθήνα. Ενα 24ωρο αργότερα συνελήφθη και η 27χρονη Φέι Μέγερ, κόρη 55χρονης Γερμανίδας που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην επονομαζόμενη «τρίτη γενιά» της γερμανικής οργάνωσης «RΑF-Φράξια Κόκκινος Στρατός»(έδρασε την περίοδο 1984-1990). Η 27χρονη είχε συχνές επαφές με τους τέσσερις συλληφθέντες σε καφετέρια στο Θησείο. Η ίδια υποστήριξε ότι γνώριζε μόνο έναν εκ των τεσσάρων υπόπτων από τη Θεσσαλονίκη και ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δράση τους.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν πληροφορίες ότι οι τέσσερις ύποπτοι είχαν επαφές με τον συλληφθέντα αντιεξουσιαστή Κωνσταντίνο Σακκά και άλλους κατηγορουμένους για τους «Πυρήνες». Ομως δεν έχουν κανένα στοιχείο και καμία σχετική πληροφορία ότι συμμετείχαν σε εμπρηστικές ή βομβιστικές επιθέσεις της «Συνωμοσίας» στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 2008-2010.
Στην Αθήνα, πάντως, πήραν… γαλόνια! Αντιεξουσιαστές τους πρόσφεραν κατάλυμα κι οπλισμό: Ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 9 mm, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ως τώρα.
Σύμφωνα με το vima.gr, οι αξιωματικοί του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη είχαν, τον προηγούμενο Οκτώβριο, σειρά πληροφοριών ότι ετοιμαζόταν εμπρηστική επίθεση σε οχήματα της ΔΕΗ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχαν εντοπίσει τις κινήσεις των τεσσάρων υπόπτων στο σημείο εκείνο. Είχαν ταυτοποιήσει τα πρόσωπά τους μερικούς μήνες νωρίτερα, κατά τις συγκεντρώσεις συμπαράστασης αντιεξουσιαστών προς τους συντρόφους τους που κατηγορήθηκαν για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη.
Οταν όμως έγινε ο εμπρησμός των αυτοκινήτων στην παραλιακή, συνελήφθη μόνο ο 19χρονος φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωάννης Σκουλούδης, που φαίνεται να ανήκε στην ίδια ομάδα και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τέσσερις, οι οποίοι εξαφανίστηκαν(νοίκιασαν τα σπίτια σε Ταύρο και Βύρωνα και κατέβηκαν Αθήνα). Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε τίποτα. Οι έρευνες, πάντως, συνεχίζονται.
Άλλη μία σύλληψη
Οι τέσσερις βρίσκονται, αυτήν τη στιγμή, ενώπιον του 5ου ανακριτή Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ε’ ανακριτικού τμήματος Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε επίθεση με εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό. Για την παραπάνω υπόθεση είχε συλληφθεί, ως γνωστόν, επ’ αυτοφώρω και κρατείται προσωρινά και ένας 19χρονος.

Σχόλια