Βρέθηκε παράνομο στοιχηματζίδικο στην Τούμπα

Πάνω από 32.000 ευρώ είχαν παίξει, με πίστωση, μέσα σε 15 μέρες, οι πελάτες παράνομου πρακτορείου στοιχημάτων, που λειτουργούσε στην Τούμπα! Το "στοιχηματζίδικο" ανακάλυψαν, χθες, οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους υπευθύνους λειτουργίας, ενώ αναζητούν και τους παίκτες, που έπαιζαν μεγάλα ποσά στο Στοίχημα, μέσω Ίντερνετ, σε εταιρία του εξωτερικού, κάτι για το οποίο τους... διευκόλυνε (παίρνοντας την ανάλογη "γκανιότα") ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

Την «επιχείρηση» του παράνομου στοιχήματος αποκάλυψαν αστυνομικοί του Τμήματος Παιγνίων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αστυνομικός, που εμφανίστηκε ως πελάτης, επιτηρούσε επί μέρες το χώρο, ενώ συνάδελφοί του παρακολουθούσαν την κίνση από έξω και, χθες, Σάββατο (11-12-2010), λίγο πριν το ντέρμπι της Τούμπας, όπου θα παίζονταν διάφορα ποσά στο παράνομο στοίχημα, έκαναν έφοδο στο επίμαχο καφενείο.
Στο καφενείο βρήκαν και συνέλαβαν τον 42χρονο ημεδαπό, υπεύθυνο του καταστήματος και έναν 41χρονο αλλοδαπό πελάτη. Επίσης, αναζητείται ο 53χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου.
Σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της παράβασης του Νόμου «περί Ρύθμισης θεμάτων ΟΠΑΠ» και άλλων συναφών διατάξεων, του Νόμου «περί Παιγνίων» και Υγειονομικών Διατάξεων.
Από την ανάλυση του συγκεκριμένου ηλεκτρονικού λογαριασμού προέκυψαν:
* Η καθημερινή κίνηση χρηματικών κεφαλαίων μέσω πιστωτικής κάρτας που ανήκει στον 42χρονο,
* Ηλεκτρονικές οικονομικές συναλλαγές, συνολικού ύψους 32.193 ευρώ, της περιόδου 29/09-11/12/2010
* Για τη διενέργεια του στοιχήματος είχε εγκατασταθεί στο κατάστημα ένας φορητός Η/Υ, εξοπλισμένος με ειδικό λογισμικό και σύνδεση στο διαδίκτυο, ο οποίος κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν:
- ένας εκτυπωτής,
- εννέα δελτία στοιχηματισμού για ποδοσφαιρικούς αγώνες ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, συνολικής χρηματικής αξίας 287 ευρώ,
_ μια απόδειξη όπου αναγράφονταν το ιστορικό παράνομου στοιχήματος δύο ημερών, συνολικού ποσού 1.107 ευρώ,
- 32 σελίδες με το ιστορικό στοιχήματος από 29-09-2010 μέχρι και 11-12-2010, συνολικού ποσού 32.193 ευρώ,
- πέντε σελίδες με κερδισμένα στοιχήματα,
- ημερολόγιο με το πελατολόγιο και
- το χρηματικό ποσό των 655 ευρώ, προερχόμενο από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα.
Στο ίδιο καφενείο λειτουργούσαν και τρεις υπολογιστές για να παίζουν οι θαμώνες "φρουτάκια"
Στην κατοχή του υπευθύνου του καφενείου βρέθηκαν 100 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 41χρονου πελάτη βρέθηκε ένα δελτίο παράνομου στοιχήματος και ένα κουπόνι με τους συνολικά διαθέσιμους προς στοιχηματισμό αγώνες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 53χρονου ιδιοκτήτη.

Σχόλια