Ούτε... οι απατεώνες δε δουλεύουν λόγω κρίσης!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΕΜΑIL ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ - ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ FACEBOOK

Ελάχιστοι είναι οι... απατεώνες των Χριστουγέννων, που έκαναν, εφέτος, την εμφάνισή τους. Αν και άλλες χρονιές, οι απάτες του στιλ "κάνουμε έρανο για το τάδε ίδρυμα" έδιναν κι έπαιρναν, εφέτος έχει γίνει μόλις μία καταγγελία (στο ΚΕΠΚΑ) για κάποιους που πουλούσαν περιοδικό, οι εισπράξεις του οποίου υποτίθεται ότι θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όπως διαπιστώνει ο προϊστάμενος του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Δημητριάδης, «φέτος είναι ελάχιστες οι καταγγελίες που αφορούν απάτες που «ανθούν» ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως έρανοι από δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία». «Η κρίση έχει κάνει τον κόσμο επιφυλακτικό και δεν δίνει τα χρήματά του ακόμα και σε ανθρώπους που εμφανίζονται να κάνουν φιλανθρωπικό έργο» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Δημητριάδης,
Το ίδιο παραδέχεται και ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, Νίκος Τσεμπερλίδης. «Έχουμε καταγγελία για ένα περιοδικό το οποίο πουλάνε άγνωστοι και δίνουν μάλιστα απόδειξη η οποία όμως δεν είναι διάτρητη» λέει ο κ.Τσεμπερλίδης προσθέτοντας ότι στην απόδειξη που εκδίδουν υπάρχει μεν ΑΦΜ και διεύθυνση αλλά είναι πλασματικά.
Αρκετές είναι, πάντως, οι καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ για ηλεκτρονικά μηνύματα που τις περισσότερες φορές μπλοκάρονται ως «spam» και ζητούν από τους λήπτες να καταθέσουν χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τα οποία θα τους επιστραφούν στη συνέχεια στο πολλαπλάσιο. Επίσης απατεωνιά αισχίστου είδους είναι τα email που κυκλοφορούν και μας προτρέπουν να κάνουμε προώθηση του μηνύματος, με την δικαιολογία ότι μία άπορη οικογένεια θα κερδίσει 10 λεπτά του ευρώ, από κάθε παραλήπτη! Τα μηνύματα αυτά, το μόνο που κάνουν είναι να αντιγράφουν διευθύνσεις email, οι οποίες στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν για να σταλθούν άλλα ενοχλητικά email (spam).

Σχόλια