Θέλετε δάνεια; Ελάτε σε εμάς!

Δικογραφία σε βάρος 26 ατόμων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σύσταση και συμμορία, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη, σχηματίστηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία, η... εταιρία, της οποίας προΐσταντο δυο άνδρες, ηλικίας 31 και 53 ετών, υπόσχονταν ότι μπορούσαν να εξασφαλίσουν τραπεζικά δάνεια, για μεγάλα χρηματικά ποσά.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος εντόπιζε κι έπειθε υποψήφιους δανειολήπτες, ότι μπορούσε να τους εξασφαλίσει δάνεια από τράπεζες, ενώ δεν είχαν πιστοληπτική ικανότητα. Ο δε 31χρονος, με το αζημίωτο φυσικά, αναλάμβανε να συντάξει πλαστά έγγραφα ή να παραποιήσει γνήσια, για να δοθούν στην τράπεζα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε (για άλλη υπόθεση) στο σπίτι του 31χρονου, στην περιοχή του Κορδελιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν πλήθος εγγράφων, ταυτότητες, σφραγίδες, εκκαθαριστικά εφορίας, βεβαιώσεις εργοδοσίας, αιτήσεις δανείων και υπεύθυνες δηλώσεις διαφόρων ατόμων.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι, κατά το χρονικό διάστημα από το 2006 έως το 2009, το κύκλωμα κατάφερε να εκταμισύσει από διάφορες τράπεζες, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα και Δράμα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 551.662 ευρώ. Επίσης επιχείρησε να συνάψει δάνεια για άλλα 529.342 ευρώ, αλλά δεν δόθηκαν εγκρίσεις.
Οι υπόλοιποι 24 του κυκλώματος, είναι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν δάνειο με νόμιμο τρόπο και κατέφυγαν στους δύο απατεώνες, δίνοντας "χοντρή γκανιότα".

Σχόλια