Τρεις προφυλακιστέοι κι οκτώ ελεύθεροι για την υπόθεση του "Ναδίρ"

Τρεις νεαροί κρίθηκαν προφυλακιστέοι κι άλλοι οκτώ αφέθηκαν ελεύθεροι για την υπόθεση του "Ναδίρ" (σ.σ. είναι το στέκι των Φοιτητικών Εστιών, στις 40 Εκκλησιές, που τελούσε υπό κατάληψη και στο οποίο έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί πριν τρεις μέρες και βρήκαν μέσα από ασυρμάτους ως τσεκούρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες).

Οι δύο από τους προφυλακσθέντες είναι αυτοί που οδηγούσαν το αυτοκίνητο με τα κλεμμένα είδη από το φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και τα γραφεία του ΑΠΘ (κομπιούτερ, δύο ασύρματοι κι ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο) και είναι αδέλφια. Ο τρίτος είναι Βουγλαρικής υπηκοότητας και, καθώς δεν έχει μόνιμη διεύθυνση κατοικίας, κρίθηκε ύποπτος φυγής.
Οι οκτώ που αφέθηκαν ελεύθεροι είναι νεαροί οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά την έφοδο της αστυνομίας στο "Ναδίρ".
Οι έντεκα νεαροί απολογήθηκαν σε δύο... δόσεις. Οι πρώτοι έξι χθες κι οι τελευταίοι πέντε σήμερα. Όλοι τους συνδέθηκαν, με βάση τη δικογραφία που σχημάτισε η Αστυνομία, με τη διπλή επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε λίγες ώρες νωρίτερα από την έφοδο της αστυνομίας, σε φυλάκια του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» και της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Απολογήθηκαν ενώπιον του γ' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι στο σύνολό τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Σε βάρος τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για τρία κακουργήματα και δέκα πλημμελήματα.
Κατά την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο υπό κατάληψη στέκι κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τσεκούρια, βαριοπούλες, μεταλλικοί λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια, ασύρματοι, φωτοβολίδες, καθώς επίσης, αντικείμενα που αφαιρέθηκαν από τα δύο φυλάκια.

Σχόλια