Παραλίγο τραγωδία στη Νεάπολη

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί το επεισόδιο στη Νεάπολη, με το δράστη που πυροβόλησε. Μάλιστα, η αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο για επεισόδιο στο δρόμο δεν ήταν σωστή, αφού, όταν οι αστυομικοί πήγαν στο σημείο του επεισοδίου (στην οδό Λευκωσίας), βρήκαν έναν πάνοπολο ομογενή να απειλεί θεούς και δαίμονες και δύο γείτονές του τραυματισμένους από τα σκάγια των όπλων που χρησιμοποίησε!

Τι είχε συμβεί; Ο δράστης είχε καβγαδίσει με τη σύζυγό του, όταν, πάνω στον καβγά, άρπαξε δύο κυνηγετικές καραμπίνες που είχε στο σπίτι, βγήκε στο μπαλκόνι κι άρχισε να φωνάζει: "Θα σας φάω όλους"!
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ΄βαλε με συνεργείο που έκανε εργασίες σε γειτονικό διαμέρισμα.
Πριν οι γείτονες που, εκείνη την ώρα, ήταν συγκεντρωμένοι κάτω από το σπίτι του, προλάβουν να καλυφθούν, πυροβόλησε δύο φορές στο πλήθος! Τραυμάτισε -έναν 70χρονο  στα χέρια και το θώρακα και, στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε στο σπίτι...
Όταν έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, εμφανίστηκε ο αδελφός του, ο οποίος ανέλαβε να τον ηρεμήσει. Πράγματι, ανέβηκε στο διαμέρισμα και, λίγο αργότερα, έβγαλε τον αδελφό του έξω, παραδίδοντάς τον στην αστυνομία, μαζί με τις δύο καραμπίνες. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στη σύλληψή του έπαιξαν οι διαπραγματευτές της αστυνομίας, οι οποίοι τον έπεισαν, μαζί με τον αδελφό του, να παραδοθεί.
Ο δράστης έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου και ανακρίνεται. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο όπου και παραμένει.
Μ.Λ.

Σχόλια