Υπόσχονταν δάνεια, τσέπωναν τα... έξοδα φακέλου!

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΥΟ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Την οικονομική κρίση -και ειδικά την άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια- εκμεταλλεύονταν δύο απατεώνες, ηλικίας 47 και 48 χρόνων. Είχαν στήσει μια καλοστημένη «κομπίνα» και ξαλάφρωναν τις τσέπες εύπιστων, αλλά και αναγκασμένων να καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους, καταναλωτών. Καθώς οι τράπεζες δε χορηγούν εύκολα δάνεια, ειδικά σε μικροεπιχειρηματίες, μικρομεσαίους, μισθωτούς ή δημοσίους υπαλλήλους, επειδή τα θεωρούν επισφαλή, οι δυο απατεώνες υπόσχονταν ότι
θα έπαιρναν αυτοί το δάνειο για λογαριασμό των καταναλωτών!
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, υπόσχονταν εκταμίευση υπέρογκων δανείων στους πελάτες τους με το… αζημίωτο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατάφεραν να "τσεπώσουν" από τρεις εξαπατηθέντες 2.407.454 ευρώ!
Ένας από τους τρεις -εξακριβωμένα- εξαπατημένους, 36 χρόνων, δεν άντεξε και πήγε στην αστυνομία. Όπως είπε στους αστυνομικούς, από τις 21-10 -2010 έως και χθες τα δύο άτομα με την υπόσχεση να εκταμιεύσουν υπέρογκο δάνειο για λογαριασμό του, του πήραν 307.454 ευρώ.
Στα δίχτυα των αετονύχηδων, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, έπεσαν και άλλοι δύο έμποροι ηλικίας 51 και 45 ετών. Από αυτούς "έφαγαν" 1.300.000 ευρώ καθώς και ένα οικόπεδο αξίας 800.000 ευρώ.
Ο ένας από τους δύο δράστες (ο 48χρονος) ήταν... παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών. Μάλιστα, είχε προφυλακιστεί για παρόμοια αδικήματα, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος ως τη δίκη του.
Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο γραφείο που διατηρούσαν οι δύο άνδρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των €11.050 τα οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, προέρχονταν από τις παράνομες συναλλαγές τους καθώς και πλήθος φακέλων και εγγράφων τα οποία σχετίζονται με υποθέσεις δανειοδότησης και άλλων προσώπων. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

αναρτήθηκε από rampo

Σχόλια