Ποιος κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις με τα παγιδευμένα δέματα

Όλοι αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη νέα εμφάνιση της τρομοκρατίας στη χώρα μας. Η Μαίρη Μπόση, επίκουρη καθηγήτρια διεθνούς ασφάλειας, έδωσε πριν από λίγο, στον Σκάι και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου "Σκάι Τώρα" μία απάντηση, πολύ ενδιαφέρουσα. Όταν ρωτήθηκε αν συμφωνεί πως έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες, όπως λένε κάποιοι, απάντησε:

"Είναι πολύ ευρηματικός αυτός ο ερασιτεχνισμός"... Και πρόσθεσε πως "φαίνεται ότι οι δύο συλληφθέντες ήταν ερασιτέχνες, όμως, αν άτομα σαν αυτούς συλληφθούν μπαίνουν στο Πάνθεον των Ηρώων. Έχουν το δικό τους Πάνθεον Ηρώων και δεν εντάσσονται σε αυτό της καθεστηκυίας τάξης. Πράγματι έχουμε να κάνουμε με ερασιτέχνες, αλλά κρατώ μια επιφύλαξη για το ποιος καθοδηγεί αυτούς τους ερασιτέχνες"...
Η κ. Μπόση υπογράμμισε πως σκοπός των αλυσιδωτών επιθέσεων με παγιδευμένα δέματα ήταν να γίνει γνωστός ο αγώνας τους διεθνώς. "Κι αυτό το πέτυχαν με τον καλύτερο τρόπο", σχολίασε. Κάτι στο οποίο η επίκουρη καθηγήτρια έχει απόλυτο δίκιο, αφού, και σήμερα, όλος ο πλανήτης μιλά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, για την "απειλή από την Ελλάδα"! Πρόσθεσε πως ευελπιστούν στο να ξεσηκώσουν, με αυτόν τον τρόπο ομοϊδεάτες τους σε άλλες χώρες, αφού "εδώ και καιρό μιλούν για το ότι ήρθε η ώρα της επανάστασης", μια επανάσταση που θα οδηγήσει στην αλλαγή όλων των πολιτικών ηγεσιών σε όλα τα κράτη.

Σχόλια