Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα δίχτυα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Στις 20.000 ευρώ αποτίμησαν την αξία ενός αγγελουδιού μόλις τεσσάρων μηνώ, τέσσρις αλλοδαποί, οι οποίοι έψαχναν αγοραστή, όταν συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 35 και 37 χρόνων και μία γυναίκα 26 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «σύσταση και συμμορία» και «μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία κατ΄επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας». Και τα δύο αδικήματα είναι κακουργήματα κι επιφέρουν ιδιαίτερα βαριές ποινές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, σήμερα (05-11-2010) το μεσημέρι, στην περιοχή του Λαγκαδά, οι αστυνομικοί πήγαν σε ραντεβού που είχαν κλείσει με τους τρεις αλλοδαπούς. Εκεί, η 26χρονη μητέρα, με τη συνδρομή των δύο συνεργών της, επιχείρησαν να πουλήσουν βρέφος 4 μηνών, αντί του χρηματικού ποσού των 20.000 ευρώ.
Με το που παρέδωσαν, όμως, το αγγελούδι και πήραν τα χρήματα, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο γύρω χώρο, όρμησαν πάνω τους και τους συνέλαβαν. Κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, ένα όχημα που χρησιμοποίησαν, καθώς και πιστοποιητικά γέννησης του βρέφους.
Με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων, το αγνώστου πατρός μωρό, εισήχθη για περίθαλψη σε Νοσοκομείο της πόλης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια