Υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος ζητούσαν... φακελάκι!

Στη σύλληψη δύο υπαλλήλων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για χρηματισμό προχώρησε η Αστυνομία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία. Οι συλληφθέντες με την ιδιότητα των υπαλλήλων του συγκεκριμένου υπουργείου, ως αρμόδιοι του Τμήματος Θορύβου, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ από ιδιοκτήτρια καταστήματος εστιατορίου, που βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να μην
καταλογίσουν παραβάσεις, που διαπίστωσαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.
Η ιδιοκτήτρια είχε καταγγείλει τους υπαλλήλους από την 28-10-2010 στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Από τότε είχε πει πως οι δύο υπάλληλοι είχαν επισκεφτεί την επιχείρησή της και της ανέφεραν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες στην Υπηρεσία τους για ηχορύπανση και ότι αν προχωρούσαν σε ελέγχους θα προέκυπταν και άλλες παραβάσεις, που θα είχαν σαν συνέπεια την επιβολή προστίμου και ενδεχομένως την ανάκληση αδείας λειτουργίας του καταστήματος.
Επιπλέον, τη Δευτέρα στο κατάστημά της οι δύο υπάλληλοι απαίτησαν από την επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, προκειμένου να μην καταλογίσουν τις παραβάσεις αυτές.
Για σήμερα (2-11-2010) έκλεισαν ραντεβού κι εκεί η επιχειρηματίας συνοδευόμενη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων παρέδωσε στους δράστες το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, το οποίο κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε.
Το υπουργείο από την πλευρά του ανακοίνωσε πως στους δύο υπαλλήλους επιβάλλεται το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων τους.

Σχόλια