Τα προβλήματα στην οικογένεια οδηγούν τους νέους στο να διαπράξουν παραβάσεις

«Οι ανήλικοι με παραβατικό ιστορικό (πχ. τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας) παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα στην οικογένεια και το σχολείο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε παραβατικές ομάδες». Αυτό υποστήριξε ο διδάκτορας Εγκληματολογίας Άγγελος Τσίγκρης σε ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με θέμα «το κοινωνικό φαινόμενο της βίας».

"Πρέπει καθένας μας να υιοθετήσει και να ακολουθήσει πρότυπα σωστής και αποδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς. Πρότυπα που καθορίζονται από τους ηθικούς κανόνες και τη νομιμότητα. Πρότυπα που σέβονται πάνω απ΄όλα την ανθρώπινη αξία, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα και που δεν θέτουν ως αυτοσκοπό στη ζωή τους τις υλικές απολαβές και απολαύσεις. Και βέβαια, να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας σ΄ αυτό που αποκαλείται κοινωνικός έλεγχος και να απαιτήσουμε από την πολιτεία να οργανώσει καλύτερα τους θεσμούς και τις υπηρεσίες της, ώστε να εκλείψουν, όσο είναι εφικτό, τα κοινωνικά αίτια που προκαλούν τη βία" σημείωσε ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας Κ. Κασαπάκης.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι: Διονύσης Γουσέτης - μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας , Νίκος Παρασκευόπουλος - κοσμήτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Γιώργος Πιπερόπουλος - καθηγητής Ψυχολογίας - Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης.

από το enet

Σχόλια