Τι έγινε σήμερα στο Παγκράτι - Δύο συλλήψεις για τα

Νέα υπόθεση τρομοκρατίας ερευνά η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από την έκρηξη παγιδευμένου δέματος που σημειώθηκε σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρίας. Άλλα τρία δέματα εντοπίστηκαν, το ένα σε γραφεία ανάλογης εταιρίας και τα άλλα δύο στα χέρια νεαρών, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Μάλιστα, ο ένας δήλωσε πολιτικός κρατούμενος, ενώ ο δεύτερος καταζητούνταν για
άλλη υπόθεση. Τα δέματα αχρηστεύτηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις. Είχαν για προορισμό κτίρια πρεσβειών στην Αθήνα κι ένα από αυτά τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Το δέμα που εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί νεαρή υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας μεταφορών, είχε προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και εντοπίστηκε άλλο ένα παγιδευμένο δέμα, σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών, με παραλήπτρια την πρεσβεία της Ολλανδίας. Λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν δύο ύποπτοι, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους και τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε δέμα. Τα δύο δέματα που είχαν ως παραλήπτες την Πρεσβεία του Βελγίου και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενες εκρήξεις από τους πυροτεχνουργούς. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων είναι καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο δεύτερος δηλώνει πολιτικός κρατούμενος.
Η αστυνομία πιστεύει ότι είχε να κάνει με σχέδιο συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης με παγιδευμένα δέματα, το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή. Κι αυτό επειδή, προφανώς από λάθος των τρομοκρατών, το δέμα που προορίζονταν για την πρεσβεία του Μεξικού εξερράγη πριν φθάσει στον προορισμό του, μέσα στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών. στο Παγκράτι.
Οι δυο νεαροί που συνελήφθησαν με τα δέματα-βόμβες και, σύμφωνα με την αστυνομία, σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ηλικίας 22 και 24 χρονών, φορούσαν τσαντάκια μέσης, μέσα στα οποία είχαν από ένα περίστροφο τύπου γκλογκ, με πέντε γεμιστήρες. Ο ένας από τους συλληφθέντες έφερε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο ευρείας κινητοποίησης αστυνομικών δυνάμεων ύστερα από την έκρηξη.
Ο εντοπισμός τους έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά του ατόμου, που παρέδωσε το δέμα στην εταιρεία ταχυμεταφορών.
Οι αστυνομικοί βρήκαν, επίσης, στην κατοχή των δυο συλληφθέντων απόδειξη παράδοσης φακέλου σε άλλη ταχυμεταφορική εταιρεία κι έτσι έφθασαν στον εντοπισμό του δεύτερου παγιδευμένου δέματος, με προορισμό την Πρεσβεία της Ολλανδίας.
Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων είχαν ως παραλήπτες, την Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα καθώς και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και εξουδετερώθηκαν επίσης με ελεγχόμενη έκρηξη.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για τον 22χρονο συλληφθέντα εκκρεμεί ένταλμα συλλήψεως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ έχει σχηματισθεί δικογραφία εναντίον του για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ. Το άλλο άτομο κατά τη σύλληψή του δήλωσε πολιτικός κρατούμενος.
Επιπρόσθετα ελέγχεται ο ρόλος δύο νεαρών γυναικών που έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ.
Οι έρευνες των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται ενώ την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σχόλια