Διώκεται για δύο πλημμελήματα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου

Τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, αντιμετωπίζει ο 34χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Νεφέλη», στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, για τους θανάτους, από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα, δύο νεαρών ενοίκων του ξενοδοχείου. Τη δίωξη εναντίον του(που αφορά αυτά τα δύο πλημμελήμματα), άσκησε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Καρανίκα, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2009.
Μετά την άσκηση των διώξεων, ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Η έρευνα, όμως, για την υπόθεση, συνεχίζεται.
Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές, η δικογραφία που υποβλήθηκε στην εισαγγελία, κρίθηκε «ημιτελής» και για αυτό αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Α.Τ. Πανοράματος, που ανέλαβε την προανάκριση για την υπόθεση, ώστε να επισυναφθούν τόσο οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, όσο και το πόρισμα των πραγματογνωμόνων, που είναι σε εξέλιξη. Μετά τη συμπλήρωση της δικογραφίας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αποφασίσει είτε για την παραπομπή του κατηγορουμένου σε δικάσιμο, είτε για την παραγγελία τακτικής ανάκρισης
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 34χρονος επιχειρηματίας εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία. Τόνισε ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τα συμβάντα. Φέρεται δε, να ισχυρίστηκε ότι οι τεχνικοί, που εγκατέστησαν πριν από τέσσερα χρόνια στο ξενοδοχείο του τον καυστήρα φυσικού αερίου, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν χρειάζεται να γίνεται ετήσια συντήρηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απασχολεί στο ξενοδοχείο του δύο τεχνικούς, που ασχολούνται με τέτοιου είδους ζητήματα και με τη συντήρηση του εξοπλισμού της επιχείρησής του.
Τα επόμενο 24ωρα –το πιο πιθανό μεθαύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009- αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας που θα σφραγίζει, προσωρινά, το ξενοδοχείο. Πάντως, με ευθύνη της επιχείρησης, αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν εκεί, το Σαββατοκύριακο.
Όσον αφορά τη δίωξη, η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροήν, αφορά το θάνατο των δύο νεαρών, ηλικιών 27 και 28 ετών, που βρέθηκαν σε διάστημα 24ωρων ωρών νεκροί σε ξεχωριστά δωμάτια του ξενοδοχείου. Η δεύτερη κατηγορία, αυτή της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, αφορά την περίπτωση της αναισθησιολόγου-ενοίκου του ίδιου ξενοδοχείου, που αισθάνθηκε δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις της, το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Νοεμβρίου 2009, όταν, πια, είχε αποκαλυφθεί ότι οι δύο νεαροί είχαν πεθάνει από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες –εξωτερικοί συνεργάτες της αστυνομίας- οι οποίοι από προχθές βρίσκονται στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, και πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, βεβαιώνουν ότι, πράγματι, υπήρχε διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα από τον καυστήρα του ξενοδοχείου. Η τεχνική έκθεση, την οποία συντάσσουν, αναμένεται να κατατεθεί, μεθαύριο, Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009, αρχικά στην αστυνομία κι από εκεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Στην έκθεση αυτή θα αναγράφεται, με κάθε λεπτομέρεια, πού εντοπίσθηκε η φονική διαρροή.


Σχόλια