Φαρ Ουέστ -και πάλι- η Θεσσαλονίκη

Όλη τη νύχτα έψαχναν, οι αστυνομικοί, τους πέντε ενόπλους που πυροβόλησαν κατά περιπολικού, στην περιοχή των Ταγαράδων. Οι έρευνες, όμως, έμειναν χωρίς αποτέλεσμα, αλλά συνεχίζονται και με το φως της ημέρας.
Οι άγνωστοι πυροβόλησαν κατά περιπολικού του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, το οποίο εντόπισε στη 1:18 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009, δύο ύποπτα οχήματα στον παράδρομο της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανίων, μετά την αερογέφυρα του Νέου Ρυσίου, έξω από κατάστημα με εποχικά είδη. Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ότι οι πέντε νεαροί (όπως φάνηκε) δράστες βρίσκονταν εκεί με σκοπό να διαρρήξουν το κατάστημα κι αποφάσισαν να πλησιάσουν για να τους ελέγξουν.
Καθώς το περιπολικό πλησίασε, εντόπισε τρία άτομα που κρατούσαν καραμπίνες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Εκείνη την ώρα, από το κατάστημα βγήκαν άλλοι δύο. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του περιπολικού και οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.
Για λίγη ώρα το όλο σκηνικό θύμιζε κινηματογραφική περιπέτεια του Χόλιγουντ. Δράστες και αστυνομικοί αντάλλαζαν πυρά λες και βρίσκονταν στην... Άγρια Δύση! Ευτυχώς, την ώρα εκείνη, η κίνηση στην επαρχιακή οδό ήταν περιορισμένη.
Οι δράστες κατάφεραν, σε κάποια στιγμή, να μπουν στα αυτοκίνητά τους και να τραπούν σε φυγή. Οι αστυνομικοί, ειδοποίησαν το κέντρο της Αμέσου Δράσεως και εξαπολήθηκε ανθρωποκυνηγητό, στην περιοχή των Ταγαράδων, χωρίς ωστόσο, να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.
Όλο το βράδυ, ως το πρωί, αλλά και με το φως της ημέρας, η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα και προσπαθούσε να εντοπίσει τους άγνωστους κουκουλοφόρους. Το σκοτάδι της νύχτας, όμως, και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες χωματόδρομοι, στάθηκαν αιτία οι έρευνες να μείνουν άκαρπες.

Σχόλια