Νιγηριανός χτύπησε αστυνομικό

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί 46χρονος, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικό. Τελικά το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 23 Οκτωβρίου λόγω απουσίας των μαρτύρων αστυνομικών.
Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της Νιγηριανής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Την ώρα εκείνη είχε ολοκληρωθεί συνάντηση της νιγηριανής κοινότητας, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων προκειμένου να μεταφερθεί και να κηδευτεί στη Νιγηρία ο άτυχος συμπατριώτης τους που δύο 24ωρα νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο, ο υπεύθυνος οδηγός τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί πλησίασαν τους συγκεντρωμένους Νιγηριανούς, και προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι οι Νιγηριανοί αντέδρασαν με φωνές και, πάνω στον καβγά, 46χρονος Νιγηριανός χτύπησε στο πρόσωπο αστυνομικό.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της απλής σωματικής βλάβης, της αντίστασης και της απείθειας. Στη συνέχεια τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
Από νωρίς, είχαν συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο συμπατριώτες του 46χρονου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψή του. Ζήτησαν να βρεθεί ο ασυνείδητος οδηγός που ευθύνεται για το θανατηφόρο τραυματισμό του 38χρονου, πατέρα τριών μικρών παιδιών.

Σχόλια