Πολιτική κόντρα για την επίθεση στο Α.Τ.

Κόντρα, μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, ξέσπασε με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, στην Αθήνα. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για ακέφαλη αστυνομία:
"Σήμερα, χρειάζεται να πούμε ένα άλλο ΌΧΙ σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται την δημοκρατία, την εσωτερική ασφάλεια και γαλήνη της χώρας. Μόνο που το ΟΧΙ αυτό, πρέπει να είναι και πάλι καθολικό και όχι επιλεκτικό. Θα πρέπει να μην εξαρτάται από ποιον κυβερνά και τις αποχρώσεις τις πολιτικές, που ο καθένας πιστεύει. Αν το πούμε έτσι, να είμαστε βέβαιοι ότι θα έχομε και αποτέλεσμα. Επισημαίνω, όμως, εξ αιτίας του χθεσινού τραγικού περιστατικού ότι επί μια εβδομάδα η Ελληνική Αστυνομία είναι ακέφαλη, με ότι συνεπάγεται αυτό, όσο αφορά την πειθαρχία και την εγρήγορση της ΕΛΑΣ".
Στον κ. Μαρκογιαννάκη απάντησε, λίγο μετά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. "Σε ότι αφορά τη χθεσινή επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής, ήταν μια πράξη άνανδρη μια πράξη ωμής βίας που προφανώς την καταδικάζουν όλοι οι Έλληνες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα θεμελιώσει εξ αρχής την ΕΛΑΣ, διότι, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία, λογικές 5,5 χρόνων δημιούργησαν ξανά φαινόμενα διάλυσης. Και νομίζω ότι ουδείς δικαιούται να κάνει κριτική σε ένα Υπουργό που έχει την ευθύνη 20 ημέρες".

Σχόλια