Τι έγινε στη Σουρωτή

Μαχαίρωσαν τον Πασσιαλή του Άρη
Χτύπησαν ακόμη και τον Μήτογλου του ΠΑΟΚ!

Είναι δύσκολο πια να αγνοήσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης το πρόβλημα του χουλιγκανισμού. Έπρεπε όμως πρώτα, δυστυχώς, να φτάσουμε στο σημείο να μαχαιρωθεί άνθρωπος σε αγώνα νέων και να κινδυνέψουν παιδιά, γέροι και γυναίκες. Δεν μεταφέρονται εύκολα τα άθλια συμβάντα που σημάδεψαν για άλλη μια φορά τα ελληνικά γήπεδα -αν και, ήδη, ακούσατε στα ραδιόφωνα αρκετές λεπτομέρειες.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι στις μέρες μας πια κανείς δεν μπορεί να ελπίζει κάτι καλύτερο από το να μην πεθάνει κόσμος στα γήπεδα. Καμία προστασία από την αστυνομία, οι διοικήσεις αναλώνονται σε ανακοινώσεις και η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Τουλάχιστον ας πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα συνειδητοποιημένος για τους κινδύνους που διατρέχει. Αίσχος.
Η αναμέτρηση που ξεκίνησε στις 16:00 της Τετάρτης στο γήπεδο του «Ορφέα Σουρωτής», σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια. Λίγες στιγμές πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, έφτασαν περίπου 50 άτομα με λεωφορειάκι (ορισμένοι από αυτούς φορούσαν διακριτικά του ΠΑΟΚ), και ήρθαν σε αντιπαράθεση με ανθρώπους του Άρη που βρίσκονταν στην κερκίδα. Αυτοί στην προσπάθεια τους να προστατευθούν από την επίθεση των κρανοφόρων, βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και εκεί τα 50 άτομα περίπου άρχισαν να κυνηγούν παράγοντες και παίκτες του Άρη, με λοστούς, ρόπαλα, σιδερογροθιές και πέτρες ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για την εμφάνιση αεροβόλου από την πλευρά αυτών που δημιούργησαν τα επεισόδια.
Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί μαχαιρωμένος στον δεξιό μηρό, δύο φορές, ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη κ. Νίκος Πασσιαλής ο οποίος έχει διακομιστεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Εκτός του κ. Πασσιαλή, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και 18χρονος φίλος του Άρη, ο οποίος δέχθηκε μαχαιριά στον αστράγαλο!
Τόση ήταν η μανία των χούλιγκαν και τέτοιου μεγέθους η μαλακία τους που χτύπησαν ακόμη και τον Δημήτρη Μήτογλου, τον παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ! Δεν ήξεραν ποιον έδερναν, ποιον κυνηγούσαν, ποιον χτυπούσαν. Είχαν μια εντολή να εκτελέσουν. Ένα συμβόλαιο. Και αυτό είχαν, μόνο, στο μυαλό τους.

Αναβρασμός στον Άρη
Στην πλευρά της ΠΑΕ Άρης επικρατεί αναβρασμός και αγανάκτηση για τα όσα έγιναν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο γήπεδο ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αθανασιάδης μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια με τους… τραμπούκους προκειμένου να προφυλάξουν τους φιλάθλους, στην πλειοψηφία τους γονείς των νεαρών παικτών. Λίγη ώρα μετά τα τραγικά γεγονότα, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιώργος Ελευθερούδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικά Νέα 98.7» και καταδίκασε όπως είναι φυσικό τα όσα έγιναν.
Ο κ. Ελευθερούδης ήταν παρών στη Σουρωτή και κατέστησε σαφές ότι αυτοί που έκαναν την επίθεση ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ο γενικός διευθυντής των «κιτρίνων», τόνισε: «Έγινε μια επίθεση, από τις γνωστές που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ήταν πάνω από 60 άτομα. Ήταν μια άνανδρη επίθεση, στημένη επίθεση γιατί επιτέθηκαν με τσεκούρια, στιλέτα και σιδερογροθιές. Μαχαίρωσαν τον Πασσιαλή και δεν υπολόγισαν τίποτα σημαντικό. Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά πώς η αστυνομία άφησε 50 μηχανάκια να διασχίσουν όλη τη πόλη». Ενώ έκανε λόγο για μη συμπαράσταση από την πλευρά των ανθρώπων του «δικεφάλου» του Βορρά, λέγοντας:
«Η μόνη συμπαράσταση που είχαμε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ήταν κάποιες γκριμάτσες. Μηδέν συμπαράσταση. Να μην κοροϊδευόμαστε. Σαφώς και φορούσαν διακριτικά του ΠΑΟΚ και κάποιοι από αυτούς κράνη. Δεν ξέρω αν υπάρχουν δαχτυλικά αποτυπώματα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιους λόγους έφυγε η αστυνομία. Δεν υπήρχε κανείς αστυνομικός πέρα από τρεις έξω που τρώγανε σάντουιτς. Κινδύνεψαν γονείς, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, υπάλληλοι της ΠΑΕ, οι ποδοσφαιριστές. Πραγματικά δεν μπορώ να συνέλθω. Χτύπησαν ακόμη και εμένα. Ήταν οργανωμένο. Γι' αυτό άλλωστε έγινε στο ημίχρονο, διότι αν ήταν εκεί νωρίτερα θα τους είχαν αντιληφθεί».
Από την μεριά του ο Νίκος Πασσιαλής δεν κρύφτηκε. Σε δηλώσεις του προτού διαβεί την πόρτα του νοσοκομείου τόνισε: «Ήταν ΠΑΟΚτζήδες αυτοί που με χτύπησαν!». Παράλληλα τόνισε πως δέχθηκε μία σιδερογροθιά και μία μαχαιριά!
Πέραν του κ. Πασσιαλή θύμα της επίθεσης αυτής έπεσε ο παίκτης της ομάδας Νέων του Άρη, Μαυρουδής Μπουγαΐδης ενώ δύο οπαδοί της ομάδας αυτής μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο ένας μάλιστα έχει υποστεί διάσειση. Επίσης έγιναν καταγγελίες πως χτυπήθηκαν γονείς των παιδιών αλλά και μικρά κοριτσάκια 5 ετών!
Επίσης δε σκέφθηκαν ούτε το βρέφος που...κρατούσε στην αγκαλιά του ο παππούς του. Ο παππούς για να σώσει το παιδί, το πέταξε από ύψος 2.5 μέτρων στη μητέρα του. Στο γήπεδο βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Άρη, Θανάσης Αθανασιάδης όσο και άλλα μέλη της ομάδας, τα οποία προστατεύθηκαν από τους άνδρες της ασφαλείας.
Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, η εγκληματική αυτή πράξη έχει καταγραφεί και σε βίντεο, το οποίο φυσικά θα δοθεί στον εισαγγελέα και στις αστυνομικές αρχές. Εκτός από το βίντεο, έχουν καταγραφεί και αριθμοί πινακίδων κάποιων μοτοσυκλετών.

Σχόλια