Μαρκογιαννάκης: Οι τρομοκράτες θα λογοδοτήσουν

Στις συντονισμένες προσπάθειες των διωκτικών αρχών για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στη χώρα μας αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με αφορμή τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητά του ότι «θα συλληφθούν οι τρομοκράτες και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».
Ο κ. Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα για τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί ενόψει της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).
Σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο το απόγευμα, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε: «Η ΔΕΘ είναι ένα σημαντικό γεγονός για την οικονομική ζωή του τόπου. Κάθε χρόνο, εκτός από τους εκθέτες και τους χιλιάδες επισκέπτες έχουμε κι εκείνους που διεκδικούν, τους εργαζόμενους. Είμαι βέβαιος και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, τα συνδικάτα έχουν την ωριμότητα και η όποια εκδήλωση, θα γίνει μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας».
Πρόσθεσε, δε, ότι «η ΕΛΑΣ θα λάβει τα μέτρα εκείνα ώστε να μην έχουμε έκτροπα τέτοιας έκτασης που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην εικόνα της χώρας μας».
Εν τω μεταξύ, ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη Θεσσαλονίκη για το επόμενο διήμερο. Σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Στέργιο Αποστολίδη, περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν, ιδιαίτερα στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ, ενώ τέσσερις εισαγγελείς θα βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις θα αποκλείσουν οποιαδήποτε είσοδο στο χώρο του ΑΠΘ.

Σχόλια