Αναβλήθηκε η δίκη των νεαρών για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της διατάραξης κοινής ειρήνης είναι οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009, διότι φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν την ίδια μέρα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Χθες Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2009, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όμως η δίκη τους αναβλήθηκε.
Πρόκειται για δύο 20χρονους εξωπανεπιστημιακούς, οι οποίοι προσήχθησαν αρχικά από αστυνομικούς της ομάδας «Ζ» ως ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις φοιτητές, οι δύο εκ των οποίων σοβαρά. Οι δύο νεαροί κινούνταν με μηχανάκι στους γύρω χώρους της Πανεπιστημιούπολης και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα κλομπ.
Κατά την προανάκριση, αναγνωρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ως συμμετέχοντες στα επεισόδια, πλην όμως δεν προέκυψε εάν βιαιοπράγησαν ή όχι σε βάρος φοιτητών.
Οι δύο 20χρονοι οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και μετά τη σε βάρος τους άσκηση των ποινικών διώξεων, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Τελικά, το δικαστήριο ανέβαλλε για «κρείσσονες αποδείξεις» την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλλε στο ΑΠΘ και συνεπλάκη με φοιτητές του Ιδρύματος.

Σχόλια