Στον εισαγγελέα ο Αλβανός κακοποιός

Στον εισαγγελέα οδηγείται, σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009, ο 43χρονος Αλβανός ο οποίος συνελήφθη χθες, στην περιοχή του Φαλήρου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών επειδή είχε πυροβολήσει άνδρες της ομάδας "Ζ", τα ξημερώματα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, την ώρα που δεκάδες ήταν οι περιπατητές στο σημείο εκείνο. Κι αποδείχτηκε ότι ο 43χρονος είχε πλούσια δράση.
Ο Αλβανός κακοποιός κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών, παραβάσεις του νόμου περί όπλων, παράνομη είσοδο στη χώρα, πλαστογραφία και απόδραση.
Το ανθρωποκυνηγητό άρχισε όταν το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2009, συγγενικό του πρόσωπο επικοινώνησε με την αστυνομία και είπε ότι ο 43χρονος το απείλησε με δύο όπλα που εκείνος έφερε μαζί του.
Στα πλαίσια των αστυνομικών αναζητήσεων, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε περί την 22:40 της Τετάρτης, στην περιοχή της Νέας Παραλίας. Προκειμένου να αποφύγει τον επιχειρούμενο έλεγχο, ο 43χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον αστυνομικών Ομάδας ¨Ζ¨. Οι τελευταίοι, καθώς η παραλία ήταν γεμάτη κόσμο, προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν στοχεύοντας στα πόδια του, πλην όμως ο δράστης κατόρθωσε να διαφύγει.
Τελικά, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2009, στην περιοχή του Φαλήρου, εντοπίστηκε ο 43χρονος, ο οποίος ταμπουρώθηκε στο σπίτι του. Μάλιστα, πυροβόλησε δύο φορές εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με εκφοβιστική βολή.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια και πλαστό δελτίο ταυτότητας. Επίσης, όπως προέκυψε, ο 43χρονος, ο οποίος βαρύνεται με καταδικαστικές αποφάσεις, προ τριετίας απέδρασε από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας.

Σχόλια