Οι ληστείες της ημέρας

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες οι δράστες κτύπησαν δυο φορές σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μασούτης». Μετά την αιματηρή -όπως εξελίχθηκε- ένοπλη ληστεία, το πρωί, στη Χανιώτη Χαλκιδικής, όπου δύο κρανοφόροι, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι το διευθυντή του καταστήματος, κι άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο δέκα χιλιάδων ευρώ, νωρίς το απόγευμα, άγνωστος λήστεψε το κατάστημα της ίδιας αλυσίδας, στην οδό Τζαβέλα στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Επίσης, άγνωστος λήστεψε το ΙΚΑ στον Εύοσμο.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στη ληστεία του Μασούτη στη Χαριλάου, ο δράστης, με την απειλή πιστολιού, άρπαξε, από το ταμείο, 400 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το σκηνικό της ληστείας στο Μασούτη στη Χανιώτη είχε ως εξής: Δύο άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, φορώντας κράνη και γάντια, εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ κατά την ώρα της τροφοδοσίας του και με την απειλή όπλων αρχικά εξανάγκασαν υπάλληλο του καταστήματος να τους οδηγήσει στο Γραφείο του Διευθυντού. Στη συνέχεια υποχρέωσαν τον Διευθυντή να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των € 10.000, τα οποία αποτελούσαν τις εισπράξεις δύο προηγούμενων ημερών. Λίγο πριν διαφύγουν, με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν τον 32χρονο στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.
Εξάλλου, σε 5.800 ευρώ ανέρχεται η «λεία» ένοπλου δράστη που λήστεψε χθες μεσημέρι τα γραφεία του ΙΚΑ στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σχόλια