Ποδηλάτες - αστυνομικοί στην παραλία

Ποδηλάτες αστυνομικοί περιπολούν στην παραλία της Θεσσαλονίκης από τις 12 Ιουλίου 2009! Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το μέτρο των εποχούμενων περιπολιών στον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο της παραλιακής κρίθηκε απαραίτητο, καθώς είχαν αυξηθεί τα κρούσματα μικροεγκληματικότητας στο σημείο εκείνο. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι Θεσσαλονικείς, μετά την ανάπλαση της παραλίας από το δήμο, την προτιμούσαν για τη βόλτα της, ενώ οι ποδηλάτες στο σημείο εκείνο, έχουν... πληθύνει.
Οι ποδηλάτες αστυνομικοί είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα της αστυνομίας, που συμπληρώνει τις πεζές περιπολίες που γίνονται στην πόλη. Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, το τελευταίο τρίμηνο, για τις πεζές περιπολίες, αλλά και τις περιπολίες ποδηλατών - αστυνομικών, διατέθηκαν 4.294 αστυνομικοί και πραγματοποιήθηκαν 1.479 πεζές περιπολίες. Ελέγχθηκαν 5.577 άτομα ελληνικής υπηκοότητας και 3.638 αλλοδαποί.
Όπως διαπιστώθηκε, υπήρξαν παραβάσεις στις 349 από τις περιπτώσεις αυτές. Οι περισσότερες (87) αφορούσαν επαιτεία και οι 26 παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Συνελήφθησαν 131 ελληνικής υπηκοότητας και 273 αλλοδαποί.

Σχόλια