Τι συνέβη, στην πραγματικότητα, στη ληστεία του κοσμηματοπωλείου στην Τσιμισκή

Στόχος ληστών έγινε το πρωί της Τρίτης 11 Αυγούστου 2009, κοσμηματοπωλείο στην οδό Τσιμισκή. Οι δράστες με την απειλή όπλου άρπαξαν κοσμήματα μεγάλης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Λίγο αργότερα σε απόσταση μικρότερη των πεντακοσίων μέτρων εγκατέλειψαν τις μοτοσικλέτες με τις οποίες διέφυγαν και συνέχισαν πεζή. Διαβάστε πώς εξελίχθηκε, στην πραγματικότητα, η υπόθεση. Το φιλμ της ληστείας έχει ως εξής:
Ήταν 10 το πρωί όταν οι υπάλληλοι του κοσμηματοπωλείου είδαν ένα ζευγάρι να επιχειρεί να μπει στο κατάστημα. Και οι δύο είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο άντρας χτύπησε και κατέστρεψε την πόρτα ασφαλείας η οποία άνοιγε μόνο με τηλεχειριστήριο. Με την απειλή όπλου ανάγκασε τους δύο υπαλλήλους να ξεκλειδώσουν τη βιτρίνα και τις γυάλινες προθήκες.
Τότε η συνεργός του με κινήσεις που έδειχναν ότι γνώριζε τη λειτουργία του καταστήματος έβαλε στην τσάντα της αρκετά κοσμήματα που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη κόστιζαν πολλά.
Βγήκαν από το μαγαζί και επιβιβάστηκαν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Στις δύο μηχανές επέβαιναν ήδη οι συνεργοί τους οι οποίοι φιλούσαν τσίλιες και είχαν επιφορτιστεί με το έργο της διαφυγής. Οι τέσσερις δράστες μέσω της οδού Παύλου Μελά βρέθηκαν στην οδό Νικολάου Γερμανού.
Την ώρα εκείνη άντρες της ομάδας δέλτα κατηφόριζαν την οδό Νικολάου Γερμανού για να επέμβουν σε περιστατικό στην Καλαμαριά. Δεν αντιλήφθηκαν τους δράστες και συνέχισαν προς το βασιλικό θέατρο.
Οι δράστες νομίζοντας ότι περικυκλώθηκαν από τους άντρες της ομάδας δέλτα εγκατέλειψαν τις μηχανές τους και άρχισαν να τρέχουν.
Δύο λεπτά αργότερα νέα κλήση από το κέντρο της άμεσης δράσης γυρίζει την ομάδα δέλτα στο σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν τις μηχανές τους. Ήταν αργά. Οι τρεις άντρες και η μία γυναίκα είχαν γίνει καπνός.
Αμέσως άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους το οποίο επικεντρώθηκε στις καφετέριες της λεωφόρου νίκης. Μέχρι στιγμής οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν άκαρπες.
Τις κινήσεις των δραστών κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος καθώς και η κάμερα ασφαλείας παρακείμενου τραπεζικού υποκαταστήματος.
Τ.Α.

Σχόλια