Δυο συλλήψεις για εμπορία χασίς

Τα μονοπάτια των εμπόρων του θανάτου, από την Αλβανία στην Ελλάδα, προσπαθούν να «κόψουν» οι διωκτικές αρχές. Το εμπόριο χασίς από τη γειτονική χώρα καλά κρατεί και, μόλις χθες, η αστυνομία είχε να επιδείξει άλλη μία επιτυχία.
Συγκεκριμένα, σε αγροτική περιοχή της Κοζάνης, συνελήφθησαν δύο νεαροί ελληνικής υπηκοότητας, 35 και 36 χρόνων αντίστοιχα. Είχαν μαζί τους συσκευασίες με χασίς, συνολικού βάρους 16 κιλών και 218 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χασίς ήταν αλβανικής προέλευσης και προορίζονταν για τις «πιάτσες» των τοξικομανών της Θεσσαλονίκης. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και, εναντίον τους, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία.
Να σημειωθεί ότι το χασίς έχει περάσει στη δεύτερη θέση, όσον αφορά το μέγεθος των ποσοτήτων που κατάσχεσε η αστυνομία το μήνα Ιούλιο. Την πρώτη κατέχει η ηρωίνη, αφού τον περασμένο μήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες 11 κιλών και 95 γραμμαρίων ηρωίνης, ενώ χασίς μόλις 6 κιλών και 267 γραμμαρίων.
Αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι το ότι στην τρίτη θέση των κατασχεμένων ναρκωτικών έρχεται, τον Ιούλιο, η υγρή μεθαδόνη (κατασχέθηκαν 698,10 μιλιγκράμ), περνώντας και την κοκαΐνη(τον Ιούλιο κατασχέθηκαν 122,60 γραμμάρια κοκαΐνης). Επίσης, τον ίδιο μήνα, κατασχέθηκαν 4,6 γραμμάρια χασίς σε πλάκα και 587 ναρκωτικά χάπια.
Η αστυνομία προχώρησε στη δέσμευση 8.655 ευρώ, τα οποία βρήκε στην κατοχή όσων συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών μέσα στον Ιούλιο, καθώς πρόκειται για «εισπράξεις» από το λαθρεμπόριο του θανάτου.
Συνολικά συνελήφθησαν 175 άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών –οι περισσότεροι από αυτούς είναι τοξικομανείς.

Σχόλια