Κατήγγειλε κλοπή, συνελήφθη για ληστεία, διώκεται για απαγωγή!

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Ακούγεται τρελό, αλλά είναι, πέρα για πέρα, αληθινό. Ένας άνδρας 31 ετών, πήγε στο αστυνομικό τμήμα να δηλώσει την κλοπή της μοτοσικλέτας του και κατέληξε, μαζί με άλλους δύο, στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για ληστεία και για απαγωγή!
Τι είχε συμβεί, ο 31χρονος, μαζί με δυο συνεργούς του, λήστεψαν, χθες Παρασκευή 31 Αυγούστου 2009, τα ΕΛΤΑ Ωραιοκάστρου. Στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ είχαν εισβάλει οι δύο συνεργοί του, 28 και 34 χρόνων, απείλησαν με πιστόλια, υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν 9.111 ευρώ και διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα του 31χρονου. Ο νεαρός τους ακολουθούσε με το αυτοκίνητό του, για να επέμβει αν χρειαζόταν.
Κατά την καταδίωξή τους από την αστυνομία, ο ένας από τους δράστες εγκατέλειψε τη μοτοσικλέτα και ο 31χρονος που ακολουθούσε, τη μάζεψε και την έκρυψε. Στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία να δηλώσει την υποτιθέμενη κλοπή.
Κατά την εξέτασή του περιέπεσε σε αντιφάσεις και συνελήφθη. Έτσι, η αστυνομία έφθασε στη σύλληψη και των άλλων δύο.
Η προανάκριση, όμως, έβγαλε λαυράκι! Σϋμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες ήταν οι δράστες της απαγωγής στις 8 Ιουλίου 2009, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, 33χρονου επιχειρηματία, τον οποίο άφησαν ελεύθερο μετά την καταβολή από τους συγγενείς του, σημαντικού χρηματικού ποσού.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Η αστυνομία ανακάλυψε, ακόμη, ότι οι τρείς συλληφθέντες, κατά τον μήνα Ιούνιο 2009, διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.Τ.Α. στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, καθώς και απόπειρα ληστείας σε Υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο 2009. Κατασχέθηκαν τρία οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα προσέγγισης και διαφυγής στις περιπτώσεις των ληστειών και 1.740 ευρώ, προερχόμενα από τη ληστεία του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στο Ωραιόκαστρο.
Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι ομολόγησαν τις πράξεις τους, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Εις βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για ληστεία και απαγωγή και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή. Οι τρεις απαγωγείς θα απολογηθούν από Δευτέρα.

Σχόλια