83 πυρκαγιές σε 24 ώρες...


Μέσα στο τελευταίο 24ωρο είχαμε 83 δασικές πυρκαγιές στην Αττική, τη Βοιωτία, την Αχαΐα, την Κάρυστο και άλλες περιοχές της νότιας Ελλάδας. Αυτό ανακοίνωσε, πριν από λίγο (10.55 της Κυριακής 23 Αυγούστου 2009), η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η κατάσταση στην Παλλήνη και το Πικέρμι, είναι απελπιστική…
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 12 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα και ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αναμένονται, επίσης, 2 αεροσκάφη από την Ιταλία, άλλα τόσα από τη Γαλλία κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Κύπρο. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χαρακτήρισε την κινητοποίηση «γιγαντιαία»
Αυτήν τη στιγμή, φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτες στις περιοχές: Άγιος Στέφανος, Διόνυσος, Παλλήνη, Άνω και Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Πικέρμι και Παλιά Παλλήνη.
Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και σε άλλες πυρκαγιές της χώρας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, φωτιές σε εξέλιξη έχουμε στο Πλατανιστό Καρύστου, στη Σκύρο(στους Ασπιούς και τις Αχερώνες), στη Λιβαδώστρα Βοιωτίας και στη Δίνη Αχαΐας.

Σχόλια