Στα ίχνη κυκλώματος μαστροπείας

Την τελευταία στιγμή γλίτωσε, μια αλλοδαπή 21 ετών, από τα χέρια μελών κυκλώματος σωματεμπορίας. Ήταν έτοιμοι να τη στείλουν, με τρένο, σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, για να την αναγκάσουν να συνεχίσει να εκδίδεται, όταν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, έκαναν έφοδο στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και τους συνέλαβαν έξω από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.
Στο σταθμό συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός 33 ετών κι ένας Έλληνας, 30 χρόνων. Είχαν φέρει την κοπέλα στην Ελλάδα υποσχόμενοι ότι θα της βρουν δουλειά. Αντίθετα, την έκλεισαν σε ένα διαμέρισμα, αρχικά στη Λάρισα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου της πήραν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και προσπαθούσαν να της βγάλουν "κάρτα" για να εκδίδεται σε οίκους ανοχής.
Η 21χρονη μίλησε, τηλεφωνικά, σε συγγενείς της, στη χώρα της και αυτοί ειδοποίησαν την αστυνομία. Έτσι ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. κι άρχισε έρευνες για την υπόθεση, ώσπου εντόπισε τους δράστες και άρχισε να τους παρακολουθεί. Όταν αυτοί αποφάσισαν να στείλουν την 21χρονη σε άλλη χώρα, επενέβησαν και τους συνέλαβαν.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος. Οι δύο δράστες θα οδηγηθούν αύριο, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009, στον εισαγγελέα. Η 21χρονη βρίσκεται στη Στέγη για Κακοποιημένες Γυναίκες και παρακολουθείται από ψυχολόγοςυς.

Σχόλια