Διακινούσαν ηρωίνη στα δυτικά

Γεμάτο ηρωίνη ήταν το σπίτι αλλοδαπών στη Νικόπολη Ευόσμου. Η αστυνομία βρήκε σε αυτό έξι κιλά και 800 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ άλλο μισό κιλό και μικροποσότητες βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα το οποίο εξαρθρώθηκε χθες.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διακινούνταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην περιοχή της Νικόπολης. Έτσι, άρχισαν έρευνες στην περιοχή και, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009, συνέλαβαν δυο "βαποράκια": Μια 27χρονη ελληνικής υπηκοότητας κι έναν αλλοδαπό, 21 ετών. Οι δυο τους είχαν μικροποσότητα, αλλά, κατά την προανάκριση ομολόγησαν ότι θα συναντούσαν άλλον αλλοδαπό, επίσης 21 ετών, για να προμηθευτούν κι άλλη ηρωίνη, με σκοπό να τη διαθέσουν στις πιάτσες των τοξικομανών της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Έτσι η αστυνομία έφθασε στη σύλληψη του δεύτερου αλλοδαπού, καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα δέμα ηρωίνης συνολικού βάρους 532 γραμμαρίων, που προόριζε προς πώληση, αντί του ποσού των 4.000 ευρώ. Σημειώνεται ο ανωτέρω, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, προσπάθησε να διαφύγει οδηγώντας επικίνδυνα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε τρία περιπολικά, προκαλώντας υλικές ζημίες.
Στη συνέχεια, σε νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο πρώτων, στην περιοχή Νικόπολης, στην οποία παρευρίσκονταν 35χρονος ελληνικής υπηκοότητας, βρέθηκαν 6 κιλά και 800 γραμμάρια ηρωίνης που προόριζαν για εμπορία και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.
Όλοι οι ανωτέρω συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (εισαγωγή στην επικράτεια ναρκωτικών ουσιών και εμπορία) σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία.

Σχόλια