Πλούσια η δράση των απαγωγέων

Με επιπλέον αδικήματα "φορτώνονται" οι δράστες της απαγωγής του επιχειρηματία Γ.Μ., από τη Θεσσαλονίκη. Προκύπτει, μάλιστα, ότι η δράση της σπείρας είχε αρχίσει και πριν από το 1995, καθώς από τότε προχωρούσαν σε κλοπές διαφόρων εγγράφων και αντικειμένων, τα οποία, στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούσαν σε διάφορες "επιχειρήσεις" τους.
Από την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε απαγάγει τον επιχειρηματία και στην συνέχεια τον απελευθέρωσε μετά την καταβολή ως λύτρων μεγάλου χρηματικού ποσού, και ειδικότερα από την εργαστηριακή εξέταση – αξιοποίηση των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, τόσο στην εξοχική κατοικία της οργάνωσης, στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Θεσσαλονίκης, όσο και στο διαμέρισμα που διατηρούσε η οργάνωση, στην περιοχή Περαίας, προέκυψαν τα εξής:
Την 5 Ιουλίου 2006, τα μέλη της σπείρας λήστεψαν υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην περιοχή ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, από όπου άρπαξαν 74.100 ευρώ, 5.020 δολάρια ΗΠΑ, 620 δολάρια Αυστραλίας, 225 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου, 300 δολάρια Καναδά, 830 λίρες Κύπρου, 12.000 Ελβετικά φράγκα, καθώς και ένα πιστόλι που φυλάσσονταν στο χρηματοκιβώτιο του τραπεζικού υποκαταστήματος.
Ένα ακόμη πιστόλι από τον συνολικό οπλισμό που κατασχέθηκε, είχε αφαιρεθεί από πολυτελές σπορ αυτοκίνητο που κλάπηκε την 4 Δεκεμβρίου 2007 από την περιοχή Βουλιαγμένης Αττικής.
Μια άδεια οδήγησης είχε κλαπεί την 2 Οκτωβρίου 2007 από το περιοχή Ανάληψης μαζί με το αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια παραχώρησαν στον παθόντα επιχειρηματία για να επιστρέψει στο σπίτι του.
Ακόμη, διάφορα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή της οργάνωσης είχαν κλαπεί από δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα, τα οποία επίσης ήταν κλεμμένα(είχαν κλαπεί την 3 ΝΟεμβρίου 2006 και 17 Οκτωβρίου 2007 από τις περιοχές Γλυφάδας Αττικής και Πυλαίας Θεσσαλονίκης αντίστοιχα).
Ένα διαβατήριο συμπληρωμένο με στοιχεία κατόχου και δύο Ελληνικά μη συμπληρωμένα διαβατήρια που κατασχέθηκαν από την παραπάνω εγκληματική οργάνωση είχαν κλαποεί την 12 Νοεμβρίου 1995 από τα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς και επιπλέον 18 από τα 20 συνολικά ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων που βρέθηκαν στην κατοχή τους ήταν πλαστά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχόλια