Θύματα και ζημιές από καταιγίδες

Θύματα και ζημιές άφησε, πίσω της, η κακοκαιρία του Σαββάτου και της Κυριακής. Οι αιφνίδιες καταιγίδες που ξέσπασαν, σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Χαλκιδική, στάθηκαν αιτία να σκοτωθεί ένα άτομο και να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια.
Θανάσιμα τραυματίστηκε 74χρονος αγρότης, προχθές το απόγευμα, σε επαρχιακό δρόμο μεταξύ των χωριών Σοχού και Μαυρούδας, όταν το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε, παρασύρθηκε από τα νερά ορμητικού χειμάρρου, που υπερχείλισε λόγω ξαφνικής, ραγδαίας νεροποντής.
Ζημίες υπέστη ένα περιπολικό της αστυνομίας και μία μηχανή προχθές, από πτώση δέντρου εξαιτίας των δυνατών ανέμων, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη. Το δέντρο απομακρύνθηκε με τη συνδρομή της πυροσβεστικής.
Ακόμα, ζημίες προκλήθηκαν σε σταθμευμένα αυτοκίνητα από πτώση δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Τα δέντρα βρισκόταν στην οδό Αλεξάνδρου Σβώλου, ενώ τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημίες και άλλα δύο ελαφρύτερες.
Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός από το Μελισσουργό μέσω Στανού για την Αρναία. Η Προχθεσινή καταιγίδα υπερχείλισε χείμαρρο της περιοχής, ο οποίος παρέσυρε μία υποτυπώδη γέφυρα και τμήμα του δρόμου. Μέχρι νωρίτερα δεν υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να φτάνουν ξαφνικά σε αδιέξοδο.

Σχόλια