Βροχή οι μικροδιαρρήξεις

Αλώνισαν τη Θεσσαλονίκη, ληστές και διαρρήκτες, με την ευκαιρία του τριημέρου, κατά τη διάρκεια του οποίου αρκετοί Θεσσαλονικείς εγκατέλειψαν την πόλη για ένα τριήμερο στις κοντινές ακτές της Πιερίας και της Χαλκιδικής.
Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009, στις 20:30, στην περιοχή του κέντρου, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που έγινε σε δύο Έλληνες, ηλικίας 28 και 30 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν στην κατοχή τους 5 βιβλιάρια καταθέσεων, 990 ευρώ, ένα χρυσό ρολόι, μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό, 47 παλαιά χαρτονομίσματα και 13 παλαιά κέρματα δραχμών. Όπως ήταν φυσικό, δεν κατάφεραν να δώσουν πειστικές δικαιολογίες για τα τόσα βιβλιάρια κι έτσι προσήχθησαν στην Ασφάλεια.
Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δύο άντρες είχαν διαρρήξει την ίδια ημέρα κατάστημα, γραφείο οργανισμού και γραφείο εκτελωνισμού, από όπου και είχαν κλέψει χρήματα και αντικείμενα.
Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2009, 26χρονος μπούκαρε σε θάλαμο του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» κι άρπαξε, από τσάντα 28χρονης, μικροποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα. Ο 26χρονος εντοπίστηκε κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν.
Την ίδια ημέρα, στις 16:10, στην περιοχή Άνω Πόλης, 27χρονος διέρρηξε ΙΧ αυτοκίνητο και έκλεψε από αυτό ηλεκτρονική συσκευή πλοήγησης. Έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη.
Την ίδια τύχη είχε και 24χρονος, ο οποίος έκλεψε σταθμευμένη μοτοσικλέτα στον Εύοσμο. Αστυνομικοί που περιπολούσαν τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν.

Σχόλια