Σκότωσε τον άνδρα της και μετά δήλωσε την εξαφάνισή του

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΤΤΑ

Σοκάρει το πανελλήνιο η δολόφονία ένος 57χρονου άντρα από την ίδια του την γυναίκα και συνεργούς τα δύο τους παιδιά στην περιοχή των Γρεβενών. Μάλιστα, η ίδια γυναίκα εμφανιζόνταν στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τον... αναζητούσε! Ζητούσε και τη βοήθεια του κόσμου κι έβγαινε ο κάθε πικραμένος να πει πού τον είδε. Έπεσε, όμως, σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της εκπομπής, κάτι που επανακκίνησε το ενδιαφέρον των αστυνομικών κι έφθασαν στη σύλληψή της.

Ο 57χρονος Ζήσης Σιώζος Έλληνας της Γερμανίας, χάθηκε στις 16 του περασμένου Ιουλίου του 2008 από το Δοτσικό των Γρεβενών όπου βρισκόταν για διακοπές με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του ηλικίας 20 και 18 χρόνων.
Οι σχέσεις τους τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ κακές κυρίως λόγω της ανεργίας του πατέρα που τον είχε κάνει οξύθυμο και πιεστικό.
Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε προηγηθεί ένας ακόμη καβγάς με τη σύζυγό του.
Η οικογένειά του δηλωσε πως ο 57χρονος έφυγε από το σπίτι για μια βόλτα στο βουνό και δεν ξαναγύρισε από τότε.
Οι έρευνες των Αρχών και Ειδικών Ομάδων που όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Η σύζυγος και τα δυο παιδιά του έφυγαν για την Κολωνία όπου ζουν αμέσως μετά την εξαφάνιση του άντρα.
Τα αδέλφια και οι φίλοι του πίστευαν εξ αρχής πως κάτι άσχημο του έχει συμβεί και αναζητούν να βρούν την αλήθεια. Οι αντιφάσεις στις μαρτυρίες των δικών του,αλλά και των κατοίκοων της περιοχής έδιναν και έπερναν.
Η γυναίκα μαζί με τα παιδιά αναζητούσαν τον άντρα και πατέρα τους και μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής "Φώς στο Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη για ένα χρόνο συνεχώς σαν μα μην είχε γίνει τίποτα.
Ένα χρονο μετά 19 Ιουλίου 2009 η αστυνομικές αρχές ξανα κάλεσε και τους τρείς υπαίτιους της δολοφονίες στην Ελλάδα για να ξανά δώσουν κατάθέσεις πράγμα, το οποιο έγινε αλλά στην Ελλάδα ήρθαν μόνο η μητέρα και ο γίος του άτυχου 57χρονου.
Συμφωνα, λοιπόν με τα όσα κατέθεσαν η μάμα και ο 20χρονος γίος μετά από μία λογομαχία που υπήρξε μεταξύ της γυναίκας και του ιδίου η 52χρονη σύζυγός του δεν άντεξε τις φωνές και το ξύλο που "έφαγε'' και που "έτργωγε" από τον άντρα της σύμφωνα με αυτά που κατέθεσε στην αστυνομία, πήρε ένα ξύλο και τον χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να τον τραυματήσει θανάσιμα.
Μία ημέρα αργότερα, η δράστις και τα δύο παιδιά μετέφεραν το πτώμα σε ιδιωτική αποθήκη στο χωριό Δήμητρα (από όπου η καταγωγή της συζύγου), μέχρι να βρουν ασφαλή τόπο για να το θάψουν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.
Στις 18 Ιουλίου 2008, μετέφεραν το πτώμα σε παραποτάμια περιοχή της Δήμητρας, όπου και το έθαψαν και η σύζυγος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Γρεβενών και δήλωσε ότι ο άνδρας της αγνοείται από τις 16 του μηνός.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ερωτηθείσα γιατί δεν δήλωσε νωρίτερα την εξαφάνιση, απάντησε ότι και το προηγούμενο καλοκαίρι, ο σύζυγός της είχε φύγει απροειδοποίητα από το σπίτι για λίγες ημέρες, αλλά τελικά επέστρεψε. Στη συνέχεια, η οικογένεια του θύματος επέστρεψε στον μόνιμο τόπο κατοικίας της, τη Γερμανία, ενώ η δράστις έδωσε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κάνοντας εκκλήσεις για βοήθεια στον εντοπισμό του συζύγου της.
Ωστόσο, οι αρχές συνέχιζαν τις έρευνες, αξιολογώντας και συγκρίνοντας πληροφορίες και στοιχεία. Έτσι, όταν την περασμένη Παρασκευή η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα για τις φετινές διακοπές της, εκλήθη στο αστυνομικό τμήμα.
Εξεταζόμενοι, η σύζυγος και ο γιος ομολόγησαν τις πράξεις τους και υπέδειξαν το σημείο ενταφιασμού του πτώματος.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, προκειμένου να εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης των δύων και της 18χρονης κόρης τους.

Σχόλια