Στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Τον επικεφαλής διεθνούς κυκώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, έναν άνδρα 51 ετών, ελληνικής υπηκοότητας, έχει στα χέρια της η αστυνομία, στη Θεσσαλονίκη. Τον συνέλαβε, μαζί με συνεργό του, να φέρνει λαθρομετανάστες που παρέλαβε από την περιοχή του Έβρου, στη Θεσσαλονίκη.
Η αστυνομία είχε τις πληροφορίες ότι ο 51χρονος, μαζί με 53χρονο συνεργό του, φέρνουν στη χώρα μας λαθροετανάστες, από τους οποίους παίρνουν διάφορα χρηματικά ποσά, για να τους βοηθήσουν να φθάσουν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα κι από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οργάνωσαν επιχείρηση που έλαβε χώρα στις περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009 και, στις 6.30 το απόγευμα, στην περιοχή της Σταυρούπολης, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο άνδρες.
Όπως προέκυψε, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσαν ότι οι δύο μετέφεραν οκτώ λαθρομετανάστες, με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη, όπου και συνελήφθησαν τόσο οι διακινητές, όσο και οι λαθρομετανάστες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 51χρονος φέρεται ως επικεφαλής διεθνούς εγκληματικής ομάδας στην οποία μετέχουν υπήκοοι διαφόρων κρατών και εθνικοτήτων. Διεξάγονται έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σχόλια