Ληστές κράτησαν αιχμαλώτους τρεις γυναίκες κι έναν άνδρα

Ληστές εισέβαλαν, μέρα μεσημέρι, σε διαμέρισμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια, την αδελφή της και την οικιακή βοηθό της και άδειασαν το διαμέρισμα. Μάλιστα, όταν υπάλληλος εταιρίας διανομών χτύπησε το κουδούνι για να της παραδώσει ένα δέμα, τον αιχμαλώτισαν κι αυτόν κι έφυγαν αφού κλείδωσαν και τους τρεις στο μπάνιο! Συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2009, αλλά ανακοινώθηκε μόλις σήμερα(Σάββατο) το μεσημέρι, από την αστυνομία.
Οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες. Εισέβαλαν στο διαμέρισμα της 52χρονης και αφού ακινητοποίησαν με απειλή μαχαιριού τόσο την ίδια όσο και τη 41χρονη αδελφή της και τη 49χρονη αλλοδαπή οικιακή βοηθό που βρίσκονταν τη στιγμή εκείνη στο διαμέρισμα, άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη διάπραξη της ληστείας, πήγε στο διαμέρισμα 35χρονος, υπάλληλος εταιρίας διανομών, προκειμένου να παραδώσει δέμα που είχε παραγγείλει νωρίτερα η ιδιοκτήτρια, πλην όμως του άνοιξε ένας από τους ληστές, , ο οποίος με χρήση σωματικής βίας τον μετέφερε εντός διαμερίσματος, όπου τον ακινητοποίησε. Στη συνέχεια, οι δράστες έφυγαν κλειδώνοντας τους παθόντες στο διαμέρισμα, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να εξασφαλίσουν χρόνο για τη διαφυγή τους, καταστρέφοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και προκαλώντας ζημία στη σύνδεση συσκευής σταθερού τηλεφώνου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σχόλια