Τιμολόγια μαϊμούδες στην αγορά

Γέμισε την αγορά με πλαστά τιμολόγια, ατομική επιχείρηση που είχε συσταθεί γι' αυτό το σκοπό, με ανύπαρκτη έδρα, αυτοκίνητα και προσωπικό. Εξέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1.544 εικονικά τιμολόγια, τα οποία αντιστοιχούν σε υπέρογκες πωλήσεις και ανύπαρκτες αγορές!
Οι πληρωμές στις συναλλαγές γίνονταν με μετρητά και πάντα κάτω από το τραπεζικό όριο καταθέσεων. Κατ' αυτό τον τρόπο, οι λήπτες των εικονικών φορολογικών στοιχείων παρουσίαζαν αύξηση των δαπανών, με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα και τα δηλούμενα κέρδη και αντίστοιχα τα ποσά που κατέβαλαν σε άμεσους φόρους.
Λήπτες των τιμολογίων ήταν κυρίως τεχνικές και οικοδομικές εταιρείες ή συναφείς εταιρείες με οικοδομικά υλικά και χωματουργικές εργασίες.
Την υπόθεση αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ελέγχων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα φθάσουν το ποσό των 8.200.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά στους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ενώ ήδη οι εμπλεκόμενες εταιρείες εντάχθηκαν στον πίνακα εταιρειών - παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ' όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.

Σχόλια