Ζητούσαν 5.000 ευρώ λύτρα για να ελευθερώσουν νεαρό λαθρομετανάστη!

Προσφέρθηκαν να προσφέρουν άσυλο σε νεαρό λαθρομετανάστη, αλλά τον απήγαγαν και ζητούσαν λύτρα 5.000 ευρώ, για να τον αφήσουν ελεύθερο. Εκείνος, όμως, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια τους και κατήγγειλλε το γεγονός στην αστυνομία. Έτσι, οι πέντε φιλόδοξοι απαγωγείς βρέθηκαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας.
Η αστυνομία κινητοποιήθηκε έπειτα από καταγγελία 22χρονου αλλοδαπού και 48χρονου συγγενή του. Αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν διακριτκά τους φερόμενους ως δράστες και, την κατάλληλη στιγμή, τους συνέλαβαν αιφνιδιάζοντάς τους. Στην επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφάλειας Νεαπόλεως, της ΔΑΘ/ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.
Έτσι, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 23,25,26 και 26 ετών, για αρπαγή, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Σύμφωνα μετ την αστυνομία, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο 25χρονος συλληφθείς πλησίασε τον 22χρονο ομοεθνή του, που είχε εισέλθει πρόσφατα, στην Ελλάδα παράνομα και τον οδήγησε στο σπίτι του, δήθεν για να τον φιλοξενήσει. Εκεί, ο 25χρονος με τη βοήθεια των υπολοίπων (συλληφθέντων) συνοίκων του, κράτησε αιχμάλωτο τον 22χρονο, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απαιτώντας χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του! Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, τηλεφώνησε στον 48χρονο θείο του ομήρου, από τον οποίο ζήτησε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ!
Ο θείος του νεαρού έδωσε τα χρήματα και κλείστηκε ραντεβού για να του παραδοθεί ο όμηρος σε ερημική περιοχή του ΑΙγάλεω Αττικής! Εκεί, όμως, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να απελευθερώσουν τον 22χρονο,όπως είχε συμφωνηθεί, και ζητούσαν επιπλέον 2.000 ευρώ.
Οι δράστες πήγαιναν το νεαρό λαθρομετανάστη από σπίτι σε σπίτι. Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2009, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, ο 22χρονος κατάφερε να δραπετεύσει. Έτσι πήγε και κατήγγειλε ό,τι έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Νεαπόλεως.
Από εκεί άρχισαν οι έρευνες της αστυνομίας που κατέληξαν στη σύλληψη των δραστών.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ασκήθηκε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού βαθμού, για αρπαγή και εκβίαση. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία.

Σχόλια