Σοκ σε όλη τη χώρα από τη δράση των παιδόφιλων

Σοκ σε όλη τη χώρα από την εξάρθωση του κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Ίντερνετ. Οι αστυνομικοί, που πήραν μέρος στην επιχείρηση, δεν πίστευαν στα μάτια τους, από το υλικό που βρήκαν: Σε βίντεο απεικονίζονταν ακόμη και βιασμοί ανήλικων κάτω των 12 ετών! Μάλιστα, μεταξύ των δραστών υπάρχουν και γονείς!
Πολίτες "υπεράνω πάσης υποψίας" συμμετείχαν, όπως αποδεικνύει η αστυνομική έρευνα, στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, με δράση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Θεσσαλονίκη. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Αττικής και Θεσσαλονίκης μετά από συντονισμένη επιχείρηση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κύκλωμα συμμετείχαν άτομα ηλικίας 20 έως και 56 ετών. Διακινούσαν σκληρό πορνογραφικό υλικό, μέσω ίντερνετ. Στα βίντεο απεικονίζονταν ακόμη και βιασμοί ανήλικων παιδιών!
Στη μάχη κατά του κυκλώματος, που πήρε την κωδική ονομασία spider web, συμμετείχαν και οι γερμανικές διωκτικές αρχές. Συγκεκριμένα, με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και μετά από ψηφιακή έρευνα διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 170 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών, που "έμπαιναν" σε ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου. Από αυτά, ταυτοποιήθηκαν 39 χρήστες που στην ουσία ήταν οι κατηγορούμενοι.
Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας, στα σπίτια των υπόπτων. Οι είκοσι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελίες.
Από τους εμπλεκόμενους 37 έχουν ελληνική υπηκοότητα και δύο είναι αλλοδαποί -ηλικίας 22 ως και 59 ετών, υπήκοοι Καζακστάν και Αγγλίας αντίστοιχα.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους οι δράστες είναι γονείς ανήλικων παιδιών!
Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν το υλικό από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πτεολεμαΐδα, το Βόλο, το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αμαλιάδα, τη Νεμέα, τη Μονεμβασιά, την Πρέβεζα και την Κέρκυρα.
Συνολικά κατασχέθηκαν 87 σκληροί δίσκοι, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 35.000 GB, ενώ διαπιστώθηκε ότι το πορνογραφικό υλικό ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας.
Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί ή βιντεοσκοπηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό(world wide web) παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

Σχόλια