Συνελήφθη για απάτη σε βάρος του δημοσίου

Υποψήφιος σε εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, που κατηγορείται για απάτη σε βάρος του δημοσίου κι έχει καταδικαστεί σε ποινή συνολικής φυλάκισης 223 ετών, συνελήφθη, το πρωί, στον Πειραιά και έρχεται, με κλούβα, στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δράσει, για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία θεωρείται "ο ιθύνων νους απάτης, ύψους 7.000.000.000 δραχμών περίπου", σε βάρος του Δημοσίου. Εντοπίσθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα, πενταετείς αστυνομικές αναζητήσεις και συντονισμένη επιχείρηση.
Πρόκειται για 56χρονο ημεδαπό, ο οποίος διώκεται με σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων. Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούν 66 δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης διακοσίων είκοσι τριών (223) ετών, επτά μηνών και χρηματική ποινή 9.650 ευρώ, για κατ΄εξακολούθηση πλαστογραφία, φοροδιαφυγή και συναφή αδικήματα. Επίσης, σε βάρος του 56χρονου εκδόθηκαν και εκκρεμούν 80 συνολικά Εντάλματα-Βουλεύματα-Διατάξεις, για αδικήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση και σχετιζόμενα με την επιστροφή Φ.Π.Α, βάσει εικονικών τιμολογίων (φοροδιαφυγή, απάτη, πλαστογραφία, κ.ο.κ).
Για την ίδια υπόθεση, έχουν εκδοθεί 72 εντάλματα σύλληψης, 34 Διατάξεις, 6 Βουλεύματα και 96 Αποφάσεις, σε βάρος 8 συνολικά ημεδαπών, εκ των οποίων, από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης έχει ήδη επιτευχθεί η σύλληψη των 7 ατόμων.

Σχόλια