Κύκλωμα εκμεταλλεύεται ζητιάνους

Στα ίχνη κυκλώματος, που εκμεταλλεύεται αλλοδαπούς και τους αναγκάζει να ζητιανεύουν στα φανάρια κεντρικών διασταυρώσεων της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Έχει στα χέρια της ανήλικο, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει να πηγαίνει ζητιάνους σε ορισμένα σημεία και, στη συνέχεια, να τους παραλαμβάνει -και να κρατά, φυσικά, τα χρήματα με τα οποία τους είχαν ελεήσει ανυποψίαστοι πεζοί.
Ο ανήλικος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2009, σε δρόμο της Σταυρούπολης. Αρχικά είχε μεταφέρει, με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε (χωρίς, φυσικά, να έχει άδεια οδήγησης) σε διασταύρωση δρόμων της Σταυρούπολης και, στη συνέχεια, πήγε σε άλλη διασταύρωση της περιοχής, για να παραλάβει άλλον ζητιάνο. Εκεί συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.
Επίσης, το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Ιουνίου, συνελήφθη 30χρονος, ο οποίος έκανε το ίδιο, με ανάπηρο. Μόνον που στην προτίμησή του δεν ήταν τα... φανάρια, αλλά τα προαύλια Ιερών Ναών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Και γι αυτήν την περίπτωση συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Σχόλια