Έφερναν χασίς από την Αλβανία

Πέντε νεαροί, μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών προσπάθησαν να φέρουν, στην Ελλάδα από την Αλβανία, 12,5 κιλά χασίς σε φούντα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Και οι πέντε συνελήφθησαν, τα ξημερώματα, στη Μεσοποταμία Καστοριάς, έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη, που θύμιζε αμερικάνικη ταινία του Χόλιγουντ.
Δράστες είναι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 24, 25, 27 και 32 ετών αντιστοίχως, ελληνικής υπηκοότητας κι ένας Αλβανός υπήκοος, ηλικίας 23 ετών.
Οι δράστες έφεραν τα ναρκωτικά με Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα. Αστυνομικοί της Ομάδας Ειδικών Ελέγχων Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας είχαν στήσει ενέδρα στους εμπόρους και τους καταδίωξαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε δύο περιπολικά.
Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους πέντε εμπόρους, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν χασίς σε φούντα, βάρους 12 κιλών και 370 γραμμαρίων. Τα ναρκωτικά, τα αυτοκίνητα, καθώς και επτά κινητά τηλέφωνα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για να συνενοούνται, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες με την εις βάρος τους δικογραφία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Σχόλια