Πολίτες σε ρόλο αστυνομικών

Τρεις συλλήψεις έγιναν, για κλοπές, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009, ενώ άλλο ένα άτομο αναζητείται για μία από τις περιπτώσεις. Μάλιστα, στις περιπτώσεις των δύο από τους δράστες, πολίτες επενέβησαν και τους εμπόδισαν να διαφύγουν, ενώ, ταυτόχρονα, ειδοποίησαν την αστυνομία, που τους συνέλαβε. Αλλά και στην περίπτωση της τρίτης σύλληψης, ήταν ο παθών αυτός που αναγνώρισε, από μία σειρά φωτογραφιών, το δράστη διάρρηξης, ο οποίος και, στη συνέχεια, κατέληξε στα κρατητήρια της Ασφάλειας. Συγκεκριμένα:
Το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή των Συκεών, 33χρονος άντρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, άρπαξε τσάντα διερχόμενης πεζής γυναίκας, η οποία στην προσπάθειά της να την συγκρατήσει, έπεσε στο έδαφος και τραυματίστηκε ελαφρά. Ο 33χρονος ακινητοποιήθηκε από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικούς που ενημερώθηκαν για το συμβάν. Η παθούσα διεκομίσθη σε νοσοκομείο της πόλης, όπου αφού τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε.
Το πρωί της Παρασκευής, στην Καμάρα, συνελήφθη 27χρονος, διότι κατά την αποβίβαση επιβατών από αστικό λεωφορείο, άρπαξε τσάντα από 42χρονη γυναίκα, εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό. Τον είδαν, όμως, άλλοι επιβάτες, τον εμπόδισαν να φύγει και, τελικά, συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας “Δ” που ειδοποιήθηκαν για το συμβάν.
Την Πέμπτη, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη στην Ξάνθη, έπειτα από αναζητήσεις, 25χρονος άντρας, ο οποίος πρωινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, διέπραξε από κοινού με άλλο άτομο, το οποίο αναζητείται, κλοπή σε κατοικία στη Θεσσαλονίκης. Ο 25χρονος που αναγνωρίστηκε από μάρτυρα, θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σχόλια