Στη φάκα δίδυμοι ληστές

Καταδίωξη σε στιλ... Χόλιγουντ, στη Θεσσαλονίκη, για τη σύλληψη δίδυμων ληστών. Από τους 34χρονους, ο ένας είχε πάρει άδεια εξόδου από σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστείες, αλλά είχε... ξεχάσει να επιστρέψει. Κατά τη διάρκεια της άδειάς του, με τον αδελφό του, λήστεψαν και μία τράπεζα!
Ο δραπέτης ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της ληστείας που έγινε στις 26 Μαΐου 2009, σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην οδό Μοναστηρίου, με λεία λίγο πάνω από 16.000 ευρώ.
Οι δίδυμοι εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2009. Επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και οι αστυνομικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Αντίθετα, οι 34χρονοι ανέπτυξαν ταχύτητα κι άρχισε η καταδίωξη. Οι νεαροί αδιαφορούσαν για τους κόκκινους σηματοδότες και έκαναν ζικ ζακ ανάμεσα στα κινούμενα αυτοκίνητα. Ο πρώτος συνελήφθη, τελικά, στον Εύοσμο. Ο δεύτερος κατάφερε, αρχικά, να ξεφύγει, αλλά εντοπίστηκε -εκ νέου- στη Νεάπολη και, μετά από σύντομη καταδίωξη, συνελήφθη κι αυτός.
Κατά τη σύλληψη τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, δίκυκλο και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

Σχόλια