Θάνατος στο αγκυροβόλιο της ΕΚΟ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί 60χρονος ιδιοκτήτης εταιρίας εξοπλισμού και συντήρησης λιμενικών εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια εργασιών, που πραγματοποιούνταν στο Θερμαϊκό κόλπο, στα ανοιχτά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε το Kεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην πλωτή νησίδα της ΕΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος δύτης βούτηξε δίπλα στη νησίδα για να εκτελέσει εργασίες αμμοβολής. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες βρήκε το θάνατο ο άτυχος άνδρας.
Για το θέμα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο(ΠΑΜΕ), ανακοίνωσε τα εξής:
"Δεν είναι το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει στο χώρο αυτό. Παρά τις διαπιστώσεις από προηγούμενα ανάλογα ατυχήματα, οι συνθήκες εργασίας συνεχίζουν να είναι απαράδεκτες, κυριολεκτικά να δολοφονούν. Οι μειωμένες συνθέσεις (βλ. λιγότερο προσωπικό από το απαιτούμενο και προβλεπόμενο) στα ρυμουλκά σκάφη, τα ατελείωτα ωράρια εργασίας και η εντατικοποίηση της δουλειάς, οδηγούν με ακρίβεια στα ατυχήματα – εγκλήματα.
Το κυνηγητό της κερδοφορίας των ιδιωτών που καλύπτουν αυτές τις λειτουργίες του λιμανιού είναι ευθύνεται για τη κατάσταση αυτή. Και όλα αυτά μέσα στο θερμοκήπιο της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών που συντονίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και προσυπογράφουν και εκτελούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με την ουσιαστική ανοχή και στήριξη από τα υπόλοιπα κόμματα του Ευρωμονόδρομου.
Αποκλειστικά δημόσια λιμάνια, με αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες στήριξης τους είναι στόχοι που διασφαλίζουν όχι μόνο τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα αλλά και τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα λιμάνια."



Σχόλια