Κλέφτες... ποδηλάτων

Καθημερινά και συνεχή είναι τα μικροεγκλήματα στη Θεσσαλονίκη. Διαρρήξεις για ελάχιστα ευρώ, κλοπές από παγκάρια, κλοπές ποδηλάτων -ειδικά οι τελευταίες- είναι στην ημερήσια διάταξη. Μόνον ξημερώματα της Πέμπτης 21 Μαΐου συνελήφθησαν τέσσερις μικροδιαρρήκτες, ενώ διαπράχθηκαν δεκάδες μικροκλοπές! Μάλιστα, οι περισσότερες από αυτές, ούτε καν καταγγέλθηκαν.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν και παίρνουν οι κλοπές ποδηλάτων. Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 20 Μαΐου, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο δημοσιογράφου, έξω από τα γραφεία εφημερίδας, στην οδό Μοναστηρίου 85. Οι δράστες χρησιμοποίησαν ακόμη και σιδεροψάλιδο, για να κόψουν την αλυσίδα με την οποία νόμιζε ότι το είχε ασφαλισμένο-δεμένο σε ειδικό κιγκλίδωμα για να το πάρουν. Μάλιστα, το ποδήλατο ήταν σε απόσταση μόλις δύο μέτρων από την είσοδο της εφημερίδας, όπου μέσα υπάρχει, σε μόνιμη βάση, φύλακας -κάτι που δείχνει το θράσσος των δραστών.
Σύμφωνα με αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι κλοπές ποδηλάτων έχουν αυξηθεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη Θεσσαλονίκη. Δράστες είναι, συνήθως, τοξικομανείς, οι οποίοι κλέβουν τα ποδήλατα και τα πουλούν για 30 με 40 ευρώ, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν μια δόση.
Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή της Άνω Πόλης, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου 2009, έπειτα από καταδίωξη, συνέλαβαν 45χρονο, ο οποίος, αφού έσπασε το τζάμι, αφαίρεσε ηχοσύστημα από σταθμευμένο όχημα.
Επίσης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νεαπόλεως, λίγο νωρίτερα, είχαν συλάβει 32χρονο, διότι επέβαινε σε ημιφορτηγό, το οποίο είχε κλέψει.
Επ΄αυτοφώρω συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν, στην περιοχή της Σταυρούπολης, 34χρονος, τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει παρεκκλήσι Ιερού Ναού. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.
Ύστερα από αναζητήσεις στην περιοχή της Σταυρούπολης, μεσημέρι της Πέμπτης 21 Μαΐου 2009, εντοπίστηκε και συνελήφθη 25χρονο άτομο, το οποίο νωρίτερα, εισήλθε σε εκκλησάκι και αποπειράθηκε να διαρρήξει το παγκάρι.

Σχόλια