Συνελήφθη ληστής τριών τραπεζών

Νεαρός δράστης τριών ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του. Μάλιστα, σε μία από τις ληστείες, δράστες και αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και ακολούθησε πραγματική μάχη!
Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι τρεις ληστείες που εξιχνιάστηκαν έγιναν στις 20 Ιουλίου 2007 στη Θεσσαλονίκη (σε υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας), στις 25 Οκτωβρίου 2007 στο υποκατάστημα της Αγροτικής στη Νέα Ιωνία και στις 13 Δεκεμβρίου 2007, στο υποκατάστημα της Εθνικής, στο Νέο Κορδελιό.
Κατά τη διάρκεια της ληστείας στο Νέο Κορδελιό, έγινε πραγματική μάχη των δύο δραστών με τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Θεσσαλονίκης, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή. Οι ληστές άνοιξαν πυρ και... οι σφαίρες έπεφταν σαν το χαλάζι, καταλήγοντας και προκαλώντας -ευτυχώς μόνον- υλικές ζημίες σε διερχόμενα οχήματα, υαλοπίνακες καταστημάτων και προσόψεις κατοικιών. 
Ο 27χρονος δράστης προσήχθη το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου 2009, ως ύποπτος. Κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι διέπραξε με συνεργούς του, που δεν κατονόμασε, τις προαναφερόμενες ένοπλες ληστείες. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος, ένα περίπου μήνα μετά την τελευταία ληστεία, παρέδωσε σε συγγενικό του πρόσωπο, συγκατηγορούμενο για οπλοκατοχή, ένα όπλο και πέντε φυσίγγια, ζητώντας του να το κρύψει διότι το συγκεκριμένο πιστόλι είχε χρησιμοποιήσει στη... μάχη της Εθνικής στο Νέο Κορδελιό.
Εξεταζόμενος ο συγκατηγορούμενος 25χρονος άντρας, ομολόγησε ότι έκρυψε το όπλο σε κατοικία σε χωριό του Νομού Σερρών. Το πιστόλι βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Μαΐου 2009 μετά από υπόδειξη του 25χρονου.
Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία, συνέργεια και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σε βαθμό κακουργήματος. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν -και πήραν- 48ωρη προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Σχόλια