Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού...

Δυο φορές, μέσα σε μία μέρα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα νεαρός τσιγγάνος, ο οποίος, αρχικά συνελήφθη για οπλοκατοχή και παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και, στη συνέχεια, δραπέτευσε από τα δικαστήρια, για να ασκηθεί, πλέον, νέα δίωξη -σε βαθμό κακουργήματος- σε βάρος του. 
Ο 30χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου 2009 και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ασκήθηκε, εναντίον του, δίωξη για οπλοκατοχή και, καθώς εκκρεμούσαν, σε βάρος του, πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ενώ, όμως, περίμενε την εκδίκαση της υπόθεσής του, αποφάσισε να... το σκάσει.
Οι αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξή του, ανέλαβαν -όπως ορίζει ο νόμος- την αναζήτησή του και την εκ νέου προσαγωγή του. Πράγματι, τον εντόπισαν στον καταυλισμό των τσιγγάνων έξω από την Περαία και τον συνέλαβαν. Έτσι, ο 30χρονοςβρέθηκε, ξανά, στο γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας, μόνον που, τώρα, η εις βάρος του δίωξη είναι για σοβαρότερο αδίκημα, που επισύρει μεγαλύτερη ποινή.

Σχόλια