Ελληνοαλβανική αστυνομική συνεργασία

Συνάντηση, στο Αλβανικό Τελωνείο Κακαβιάς (αριστερά), είχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, ταξίαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, με τον Υπαρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας κ. Nako Pellumb και το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Συνόρων Περιφέρειας Αργυροκάστρου κ. Valera Vasil. Αντικείμενο της συνάντησης -τι άλλο- η λαθρομετανάστευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες αστυνομικοί ζήτησαν από τους Αλβανούς συναδέλφους τους να ενταθούν οι έλεγχοι από την αλβανική πλευρά των συνόρων.
Επισήμως ανακοινώθηκε ότι "συζητήθηκαν θέματα διασυνοριακού εγκλήματος, λαθρομετανάστευσης και διακίνησης ναρκωτικών. Μετά το πέρας της σύσκεψης και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η επιθυμία για την πραγματοποίηση εκ νέου μιας άλλης πιο διευρυμένης συνάντησης στην Συνοριακή Γραμμή της Καστοριάς, σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί τέτοιου είδους συναντήσεις συμβάλλουν θετικά στην αντιμετώπιση του διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος". 
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009, επίσκεψη στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου. Εκεί ενημερώθηκε από το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμμετοχή των Αστυνομικών Διευθυντών. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν θέματα αστυνομικού προσωπικού και γενικής αστυνόμευσης. 
Έμφαση δόθηκε στην τακτική και στρατηγική που πρέπει να ακολουθούν διευθυντές και διοικούντες για την αντιμετώπιση θεμάτων γενικής αστυνόμευσης και ασφάλειας. Ειδική μνεία έγινε στη συμπεριφορά και σχέσεις αστυνομικών και πολιτών. 
Φυσικά, έγινε εξειδικευμένη αναφορά σε θέματα λαθρομετανάστευσης και μικροεγκλημάτων. Αναλύθηκαν τρόποι και μέθοδοι αντιμετώπισης κοινωνικών εκδηλώσεων που εκτρέπονται "με ήπιους τρόπους, προκειμένου να μην διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των πόλεων που λαμβάνουν χώρα οι προαναφερθείσες εκδηλώσεις", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σχόλια