Συλλήψεις για ηλεκτρονική απάτη

Αστυνομικός και καθηγητής πανεπιστημίου μαζί με άλλους 11 -ανάμεσά τους και Θεσσαλονικείς- κατηγορούνται για ηλεκτρονική απάτη. Έσπαζαν τους κωδικούς της Nova και... μοίραζαν δωρεάν τηλεοπτικό πρόγραμμα. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε η εταιρία "Multichoice Hellas". Σύμφωνα με τη μήνυση της Nova, η εταιρία υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια κερδών, ενώ λόγω της σύμβασης και το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ' εκτίμηση οικονομική ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 που ανέρχεται στο ποσό των 30.520.000 ευρώ.
Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των εμπλεκομένων διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 878 χρήστες του ίντερνετ ηλεκτρονικά "κλειδιά" για την αποκωδικοποίηση και την πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών.

Οι οκτώ από τους 13 συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενεχόμενων, βρίσκεται και εργαζόμενος σε εκδοτικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Σχόλια